Tajuton kilpailu: Hirmujuoksija puristi maailmanmestariksi mielipuolisella kirillä – erona yksi sadasosa!

Kenian Conseslus Kipruto puristi armoitetulla loppukirillä maailmanmestariksi miesten 3 000 metrin esteissä Dohassa. Erona toiseksi sijoittuneeseen Etiopian Lamecha Girmaan oli vain yksi sekunnin sadasosa.

3 000 metrin estefinaali paineltiin vauhtijuoksuna, ja Girma johti kisaa selvästi vielä loppusuoralla ennen viimeistä estettä. Kipruto runttasi kuitenkin loppuun hirmuisen kirin ja kaksikko ylitti maaliviivan aivan rinta rinnan.

Kipruto voitti lopulta mestaruuden yhden sadasosan erolla ennen Girmaa. Aika oli kova 8.01,35, tämän kauden maailman kärkinoteeraus.

Girmalle kirjattiin Etiopian ennätys 8.01,36. Pronssia saavutti Marokon Soufiane El Bakkali (8.03,76).

Maailmanmestaruus oli Kiprutolle uran toinen. Hän on voittanut 3 000 metrin esteissä urallaan myös olympiakultaa.