Mainos

Taitavalla Apple-huijauksella viedään suomalaisten pankkitietoja – Viestintävirasto: Uhreja päivittäin jopa kymmeniä

Jo pitkään jatkunut huijauskampanja vie luottokorttitiedot ja verkkopankkitunnukset, kertoo Viestintävirasto.

Huijauskampanjaa on seurattu Suomessa sen alettua leviämään viime lokakuusta asti. Helsingin Poliisin mukaan aiheeseen liittyviä rikosilmoituksia on tehty noin 30. Viestintäviraston tietojen mukaan uusia suomalaisuhreja kuitenkin tulee jopa kymmeniä päivittäin.

Viestintäviraston mukaan viime päivinä suomalaisia on lähestytty sähköpostein, joiden otsikkona on ”Apple ID:n salasanan nollaaminen”. Viestissä käyttäjää kehotetaan nollaamaan Apple ID -tunnuksensa klikkaamalla sähköpostin linkkiä. Linkki kuitenkin johtaa verkkorikollisten väärentämälle tietojenkalastelusivulle.

Huijaussivusto on taitavasti toteutettu, eikä käyttäjän ole helppoa tunnistaa sivustoa väärennetyksi. Ainut vinkki tunnistaa sivusto huijaukseksi, on tarkistaa verkko-osoite. Oikea verkko-osoite on https://appleid.apple.com/, josta voi myös vaihtaa salasanansa.

Mikäli epäilee antaneensa luottokorttitietonsa huijaussivustolle, tulee olla yhteydessä luottokorttinsa myöntäjään. Verkkopankkitunnusten kohdalla tulee ottaa yhteyttä omaan pankkiinsa.

Pelkkä tietojenkalasteluviestin vastaanottaminen ei vaaranna käyttäjän tietoturvaa, joten viestin voi huoletta poistaa.

 

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.