Mainos

Taistelut jatkuvat Tshetsheniassa

Venäjän asevoimien joukot jatkoivat tänään hyökkäystään Itä-Tshetsheniassa lähellä Dagestanin rajaa, ilmoitti Dagestanissa olevien venäläisjoukkojen komentaja Gennadi Troshev. Venäläisjoukot ovat sotilastiedotteen mukaan vahvistaneet asemiaan ja ovat ryhmittymässä uudelleen Kizliarin alueella Tshetshenian ja Dagestanin rajalla.

Tshetshenian kartta

Tiedotteessa ei kerrottu uusista taisteluista Hasav-Jurtin ja Botlihin alueilla, jossa puhkesi elo-syyskuussa kiivaita yhteenottoja Venäjän asevoimien ja tshetsheenisissien välillä. Venäläisjoukot eivät ole vielä tunkeutuneet tshetsheenikyliin, vaan ovat asettumassa asemiin kylien ulkopuolelle.

Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov myönsi tänään, että Venäjän joukkojen toiminta Tshetsheniassa on aiheuttanut siviiliuhreja. Aiemmin venäläisupseerit ovat kiistäneet siviilien kuolleen operaatiossa, jonka tarkoituksena on perustaa turvallisuusvyöhyke Tshetsheniaan. Ivanov sanoi myös venäläisjoukkojen kärsineen tappioita. Eilisiltana venäläiskenraali kertoi 20-30 sotilaan saaneen surmansa Tshetsheniassa. Noin 300 000 tshetshenialaista on Ivanovin mukaan paennut taisteluita.

Ukrainassa tänään vieraillut Ivanov vastasi tiedotustilaisuudessaan myös Yhdysvaltain eiliseen syytökseen, jonka mukaan Venäjä on sijoittanut taistelukalustoa Pohjois-Kaukasukselle enemmän kuin mitä Tae-sopimuksessa eli Euroopan tavanomaista aseistusta rajoittavassa sopimuksessa sille sallitaan. Ivanov sanoi, että ylityksistä on ilmoitettu sopimuskumppaneille ja että ne ovat sopimuksen sallimia väliaikaisia ylityksiä.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.