Mainos

Taikonautit lähtivät historialliselle avaruuslennolle

Kolme kiinalaista taikonauttia on lähtenyt avaruuteen tänään. Miehitetyn avaruuslennon ohjelmaan kuuluu Kiinan historian ensimmäinen avaruuskävely.

Shenzhou VII -avaruusalus lähti matkaan luoteiskiinalaisesta Jiuquanin avaruuskeskuksesta onnistuneesti kello 16.10 Suomen aikaa. Presidentti Hu Jintao saatteli taikonautteja matkaan henkilökohtaisesti.

- Voitte varmasti täyttää tämän loistavan ja pyhän tehtävän. Isänmaa ja kansa odottaa voittoisaa paluutanne, Hu julisti.

Kiinalaisviestimet raportoivat matkasta pienimpiä yksityiskohtia myöten. Avaruuspahoinvoinnin varalta matkassa on kymmenestä rohtokasvista sekoitettua perinteistä kiinalaista yrttilääkettä, kertoi uutistoimisto Xinhua. Taikonauttien ruokavalikoimassa on 80 lajia kuten kung po -kanaa.

68-tuntiseksi suunnitellun avaruuslennon haastavin vaihe eli avaruuskävely on vuorossa perjantaina tai lauantaina. Lennonjohdon mukaan aikataulu riippuu muun muassa taikonauttien sopeutumisesta avaruusmatkaan. Kiina on tehnyt miehitetyn avaruuslennon kahdesti aiemmin, 2003 ja 2005.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.