Taifuuni aiheutti valtavat vahingot Pohjois-Koreassa – valtionmedia julkaisi videokuvaa iloisesta Kim Jong-unista tuhopaikalla

Pohjois-Korean valtionmedia on julkaissut videokuvaa Kim Jong-unista, joka vieraili rankkasateiden tuhoamassa Pohjois-Hwanghaen maakunnassa.

Koreoita viime viikkojen aikana runnellut Maysak-taifuuni on tehnyt mittavia tuhoja useilla Pohjois-Korean alueilla. Johtaja Kim Jong-unin mukaan rankkasateista koituneet tuhot ovat valtava isku maan taloudelle, joka jo valmiiksi kärsii pakotteista.

Maata itsevaltaisesti hallitseva Kim vieraili uudelleenrakennuksen keskellä olevassa Taechong-rin kylässä. Valtionmedian julkaisemalla videolla Kim esiintyy rauhallisena ja varsin hyväntuulisena.

Kimin on jo aiemmin kerrottu vierailleen tuhoalueilla, eikä nyt julkaistun kuvamateriaalin ottohetkestä ole varmuutta. Yhdellä vierailuistaan Kimin kerrotaan antaneen potkut paikalliselle korkea-arvoiselle viranomaiselle.

Muutenkin Kimin on kerrottu rankaisevan tuhoalueiden johtajia tuhoista, jotka valtiollisten medialähteiden mukaan ovat vaatineet "useita kuolonuhreja". Alueellisia johtajia pidetään edesvastuuttomina ja vastuussa siitä, etteivät ole pystyneet suojelemaan asukkaita.

Lähteet: Reuters, The Guardian, New York Post

Lue myös:

    Uusimmat