Tähtipakki Erik Karlsson laittoi historiankirjat uusiksi – tähän ei ole NHL:ssä pystytty yli 30 vuoteen

San Jose Sharksin ruotsalaispuolustaja Erik Karlsson venyi todella harvinaiseen temppuun.

Karlsson, 32, iski kaksi osumaa, kun Sharks hävisi Winnipeg Jetsille 2–6-lukemin yön NHL-kierroksella. 

Maalien myötä ruotsalaistähti puhkaisi ensimmäisenä eurooppalaispuolustajana 100 tehopisteen rajan yhden NHL-runkosarjan aikana. Karlsson on nakuttanut nyt kaikkiaan 25+75 pistettä. Hän on vasta historian kuudes puolustaja, joka onnistuu keräämään 100 pistettä yhdellä kaudella.

Edellisen kerran raja tempaistiin rikki puolustajan toimesta kaudella 1991–1992, kun Brian Leetch keräsi kaikkiaan 22+80=102 pistettä.

Koko NHL:n historian aikana Karlssonin ja Leetchin lisäksi samaan ovat pystyneet Bobby Orr peräti kuudesti, Paul Coffey viidesti ja Al Macinnis sekä Denis Potvin kertaalleen. 

Kaksi kertaa NHL:n parhaaksi puolustajaksi valitun Karlssonin vire on ollut suorastaan mykistävää. Kolmella edellisellä kaudella loukkaantumisista kärsinyt tähtipakki sai aikaan yhteensä 97 tehopistettä. Taiturin edellinen yhden kauden piste-ennätys (16+66=82) syntyi Ottawa Senatorsin paidassa kaudella 2015–2016.

Vaikka Karlsson on ollut hurjassa vedossa, tulee San Josen kausi päättymään runkosarjaan. Joukkue on läntisen konferenssin kolmanneksi viimeisenä, kun otteluita on runkosarjassa jäljellä kaksi. 

Lue myös:

    Uusimmat