Robert Helenius kohtaa nyrkkeilyn supertähden! Suomalaiselta luja lupaus – Wilderiltä huimaa puhetta matsista

2:06
Robert Helenius syksyllä: "Seuraavaksi MM-otteluun."

Robert Helenius kohtaa nyrkkeilyn supertähden Deontay Wilderin 15. lokakuuta New Yorkissa. Premier Boxing Champions -promootio vahvisti asian keskiviikkona. 

Helenius ja Wilder iskevät yhteen Brooklynissa sijaitsevassa Barclays Centerissä illan pääottelussa 15. lokakuuta. Taistosta on tulossa ennakolta MM-titteliä kohti hamuavan Heleniuksen uran kovin.

Heleniuksella on vastassa lujana tyrmäyskoneena tunnettu yhdysvaltalaisiskijä. Suomalainen on voittanut viimeisimmissä otteluissaan kahdesti peräkkäin puolalaisen Adam Kownackin.

– On hienoa palata Barclays Centerille jopa suurempaan otteluun kuin edelliseni oli. Olen odottanut tätä mahdollisuutta pitkään, ja tulen olemaan valmis, Helenius sanoi.

Suomalainen iski myös tiukan lupauksen.

– Aion tuottaa vielä suuremman järkytyksen kuin tein Kownackin kanssa. Jahtaan vyötä, joten tämä ottelu valmistaa minua saavuttamaan tuon tavoitteen. Voin tulla maailman parhaaksi raskaan sarjan nyrkkeilijäksi vain päihittämällä parhaan, ja sen aion tehdä 15. lokakuuta.

Wilder kehui

Wilder jakoi omissa lausunnoissaan kunniaa Heleniukselle, joka on sparrannut häntä, kun yhdysvaltalainen valmistautui aiempiin mestaruusotteluihinsa Tyson Furya vastaan.

– Minusta hän on erinomainen ottelija. Hän on pitkä ja voi olla ajoittain kärsivällinen. Hänellä on kultainen sydän. Hän ei tule luovuttamaan, Wilder sanoi PBC Podcastille.

Wilderin sanoin ottelusta on tulossa "mielenkiintoinen".

– Tunnemme toisemme kehässä ja tiedämme, mihin me molemmat pystymme. Täytyy keksiä jotain erilaista, jota hän ei ole koskaan aiemmin nähnyt, ja tuoda se hänelle esiin sillä tavalla.

– Hän luultavasti ajattelee samaa. Siitä tulee mielenkiintoinen ottelu niin kauan kuin se kestää. Odotan innolla suurta haastetta. Monet ihmiset tulevat saamaan rahalleen vastinetta. He tulevat saamaan upean show'n paluuottelussani.

Kaksi edellistä otteluaan britti Tyson Furya vastaan hävinnyt Wilder sanoi Heleniuksen menestyneen hyvin ja muistutti kolme viimeisintä taistoaan nimiinsä iskeneen suomalaisen olevan voittoputkessa.

– Hänen täytyy tuntea olonsa hyväksi ja todella varmaksi siitä. Olen innoissani hänen puolestaan, ja olen innoissani, että pääsen Brooklyniin tämän takia.

Wilder kertoi Heleniuksen käyneen hänen kotonaan ja kertoi kaksikon välien olevan hyvät.

– Se ei tule olemaan taistelu, jossa kaksi vihollista on toisiaan vastaan, hän sanoi.

Jopa MM-arvo?

On vielä auki, olisiko ottelulla jopa MM-arvo. WBC-liiton hallitseva mestari Tyson Fury ilmoitti vastikään lopettavan uransa, ja Wilder on kyseisen liiton ykköshaastaja.

Wilder on voittanut 45 ammattilaisottelustaan 42. Hänen tilillään on vain kaksi tappiota Furya vastaan ja yksi ratkaisematon saman ottelijan kanssa. Heleniuksella on 34 ammattilaismatsista 31 voittoa ja 3 tappiota.

Heleniuksen edellinen ottelu Kownackia vastaan oli Las Vegasissa 9.10.2021 samana päivänä kuin Wilderin viimeisin taisto Furya vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja