Oleksandr Usyk kukisti Anthony Joshuan nyrkkeilyn superottelussa – ilmoitti heti uudesta tavoitteestaan: "Olen vakuuttunut, että hän haluaa otella"

Oleksandr Usyk kukisti britti-iskijä Anthony Joshuan ja piti hallussaan WBA:n, WBO:n, IBF:n ja IBO:n mestaruusvyöt nyrkkeilyn raskaassa sarjassa. Ukrainalainen vei Saudi-Arabian Jeddassa käydyn ottelun pistein.

Ottelun ratkaisussa oli mietoa draamaa, sillä Usykin voitto varmistui yllättävästi hajaäänituomiossa 12 rankan erän jälkeen. Raskaan sarjan titteliottelu oli uusinta viime vuoden kohtaamisesta Lontoossa, jossa Usyk ryösti MM-vyöt itselleen yksimielisellä tuomaripäätöksellä.

Nyt britti- ja ukrainalaistuomari antoivat pisteillään voiton Usykille, kun taas amerikkalaistuomari näki Joshuan ottelun voittajana pistein 115–113. Jopa Joshuan oma manageri Eddie Hearn kuitenkin tunnusti Usykin paremmuuden.

35-vuotias Usyk on voittanut kaikki 20 ammattilaisotteluaan, kun taas Joshua, 32, on kärsinyt urallaan nyt kolme tappiota.

Joshua antoi Usykille kehässä ottelun jälkeen rehdisti tunnustusta.

– Se, että tämä kaveri kukisti minut tänään, ehkä olisin voinut olla parempi, mutta se osoittaa, että hänen on täytynyt tehdä kovasti työtä, joten antakaa aplodit raskaan sarjan maailmanmestarille, Joshua totesi.

Ottelun loputtua polvilleen vajonnut Usyk ilmoitti kehähaastattelussa janoavansa seuraavaksi Tyson Furyn päänahkaa. Brittiottelija pitää hallussaan WBC-liiton vyötä, mutta on ilmoittanut jo lopettaneensa nyrkkeilemisen.

– Olen varma, että Tyson Fury ei ole vielä lopettanut.

– Olen vakuuttunut, että hän haluaa otella minua vastaan. Ja jos en ottele Tyson Furya vastaan, en ottele ollenkaan, Usyk ilmoitti.

Fury kirjoitti sosiaaliseen mediaan oman arvionsa Joshuan ja Usykin kohtaamisesta.

– Se oli yksi surkeimmista raskaan sarjan titteliotteluista, jonka olen nähnyt. Voisin tuhota molemmat heistä saman illan aikana … Gypsy King on täällä ikuisesti, Fury räksytti.

Fury kertoi toukokuussa luvanneensa vaimolleen lopettavansa ottelemisen, mutta on sittemmin ilmaissut kiinnostuksensa myös Joshuan kohtaamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat