Mainos

Tähtikokki Jamie Oliver kovana amerikkalaisille: Tapatte lapsenne!

Televisiosta tuttu suosikkikokki Jamie Oliver järkyttyi, kun amerikkalaiset koululaiset eivät tunnistaneet tomaattia. Oliver haluaa muuttaa Yhdysvaltojen epäterveellistä ruokakulttuuria.

Britannialainen tähtikokki Jamie Oliver läksytti amerikkalaisia vanhempia TED-konferenssin puheessaan. Oliver aloitti puheensa kertomalla, että hänen 18 minuutin puheensa aikana neljä amerikkalaista kuolee ruuan takia.

– Meillä on täällä kamala, kamala todellisuus tällä hetkellä. Tämä (Yhdysvallat) on yksi epäterveellisimmistä maista koko maailmassa.

Oliver osoitti yhtä yleisön äideistä ja kertoi tälle, että hänen lapsensa tulee elämään kymmenen vuotta äitiään lyhyemmän elämän ruoan takia. Yleisimmät yhdysvaltalaisten kuolinsyyt, kuten sydänkohtaus, linkittyvät epäterveelliseen ruokaan.

– Kyseessä on maailmanlaajuinen ongelma. Englanti tulee takananne, kuten tavallisesti. Ilmiö leviää, Oliver moitti.

Muutos lähtee kodista ja koulusta

Oliver syyttää epäterveellisestä ruokakulttuurista pikaruokaa, suuria yrityksiä ja supermarketteja. 30 vuotta aikaisemmn ruoka oli paikallista ja tuoretta, nyt se on pitkälle prosessoitua. Oliver haluaa muuttaa amerikkalaista ruokakulttuuria ja paikat, joissa se pitäisi tehdä, ovat koulu ja koti.

Tähtikokki näyttää videon, jossa hän vierailee amerikkalaisessa koulussa kyselemässä lapsilta, tunnistavatko he eri vihanneksia. Poika luulee tomaatteja perunoiksi, ja kukkakaali on koululaisille vieras asia.

– Meidän täytyy alkaa opettaa lapsillemme asiaa ruoasta! Toivon, että kaikki auttaisivat luomaan vahvan, pysyvän liikkeen, jonka avulla voimme opettaa jokaista lasta ruoasta, inspiroida perheitä kokkaamaan jälleen sekä saada ihmiset taistelemaan ylipainoisuutta vastaan! Kokki lopetti puheensa.

Muutosta ajava Oliver voitti tämän vuoden TED-palkinnon. TED-konferenssi perustuu "levittämisen arvoisiin ideoihin".

MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.