Tahitilainen tanssi lumosi konkarikuvaajan – katso, kuinka rooli toimittajan kanssa vaihtuu lennossa

Uuden lajin metsästäjät: Tahitilainen tanssi saa lanteet keinumaan – myös kuvaaja intoutui rytmin vietäväksi 2:15
Tahitilainen tanssi on osa tahitilaisten kulttuuriperimää, keino ilmaista tunteita ja kauneutta. Videolta näet, miltä näyttää treeni. Artikkelin alta näet koko jakson.

Suomalaiset liikkuvat liian vähän. Tasavallan presidentti kannusti kansalaisia liikkumaan, niin tekee nyt myös MTV Uutiset. Syksy on uusien harrastuksien aikaa. Monen into kuitenkin laantuu ennen kuin lehdet ovat puista ehtineet putoamaan. Mitä, jos tällä kertaa kokeilisit jotain ihan muuta?

MTV Uutiset kysyi katsojiltaan, mikä erikoinen liikuntaharrastus tulisi saattaa suuremman joukon tietoisuuteen. Vastauksia tuli valtavasti ja valinnanvaikeuttakin on hyvien ehdotuksien vuoksi ollut ilmassa.

Toimittaja Jonna Hellgren ja kuvaaja Pete Näsman ovat lähteneet intoa puhkuen kohti jännittävää lajiseikkailua. 

Neljännessä jaksossa Uuden lajin metsästäjät suuntasi Hämeenlinnaan Vanajaveden Opistolle. Oli aika tutustua sarjan ensimmäiseen tanssilajiin, tahitilaiseen tanssiin. 

Tahitilainen tanssi on osa tahitilaisten kulttuuriperimää, keino ilmaista tunteita ja kauneutta.

– Meillä täällä Suomessa kansantanssina on tanhu. Tahitilla kansantanssi on tahitilainen tanssi, Ori Tahiti, kertoo tahitilaisen tanssin tanssinopettaja Tytti Vuorio.

Tanssilla on Tyynellämerellä sijaitsevalla saarella pitkät perinteet.

– Tahitilla on tanssittu niistä ajoista asti, kun ei ole ollut kirjoitettua kieltä. Tanssi on ollut keino välittää perimätietoa sukupolvilta toisille, Vuorio selittää. 

Tahitilainen tanssi sopii kaikille iästä riippumatta. Polvivaivaisille laji ei välttämättä sovi, sillä tanssiasennossa ollaan polvet koukistettuna.

Katso Uuden lajin metsästäjien tanssi-ilottelu kokonaisuudessaan alla olevalta videolta.

Tahitilainen tanssi 7:45

Lue myös:

    Uusimmat