Uuden lajin metsästäjät: Kendossa huudetaan ja lyödään miekalla, myös päähän – tältä näyttää japanilainen miekkailu

Kendossa harjoitellaan bambumiekalla ja näyttävin suojavarustein – näin toimittaja pärjäsi treeneissä 2:11
Kendossa harjoitellaan bambumiekalla ja näyttävillä suojavarusteilla. Oleellisena osana lajia kuuluu myös voimakas äänen käyttäminen. Katso tältä videolta, miltä japanilainen miekkailu näyttää. Artikkelin alta näet koko jakson.

Suomalaiset liikkuvat liian vähän. Tasavallan presidentti kannusti kansalaisia liikkumaan, niin tekee nyt myös MTV Uutiset. Syksyn mittaan tutustutaan katsojien vinkkaamiin erikoisiin liikuntamuotoihin. Uusi jakso nähdään aina perjantaisin Huomenta Suomessa ja MTV Katsomossa.

Uuden lajin metsästäjät

Uuden lajin metsästäjät tutustuu katsojien ehdottamiin erikoisiin liikuntaharrastuksiin.

Uusi jakso nähdään aina joka perjantai Huomenta Suomessa ja MTV Katsomossa.

Syksy on uusien harrastuksien aikaa. Monen into kuitenkin laantuu ennen kuin lehdet ovat puista ehtineet putoamaan. Mitä, jos tällä kertaa kokeilisit jotain ihan muuta? 

MTV Uutiset kysyi katsojiltaan, mikä erikoinen liikuntaharrastus tulisi saattaa suuremman joukon tietoisuuteen. Vastauksia tuli valtavasti ja valinnanvaikeuttakin on hyvien ehdotuksien vuoksi ollut ilmassa.

Toimittaja Jonna Hellgren ja kuvaaja Pete Näsman lähtivät intoa ja avarakatseisuutta puhkuen kohti jännittävää lajiseikkailua. 

Toisessa jaksossa kuvausauto kaarsi Helsingin Kendoseura Ki-Ken-Tai-Icchin pihaan. Kyseessä on japanilainen miekkailulaji, jossa harjoitellaan bambumiekoin ja suojavarustein.

Kendoseuran kendovastaavan Mikko Salosen mukaan laji sopii oikeastaan kaikille, joilla miekka pysyy kädessä. Oli kyseessä sitten lapsi tai ikäihminen.

– Kendo sopii kaikille, joita tällainen kamppailu viehättää. Tämä on turvallista ja tässä ei ole sellaista kontaktia, joka vaatisi vääntämistä tai toisen painon kohtaamista. 

Toimittaja koki harjoitteluissa aikamoisen yllätyksen, kun kävi ilmi, että lajiin kuuluu isona osana myös äänen käyttäminen. Treenisalissa äänenvoimakkuus oli korvia hivelevä, kun innokkaat harrastajat tekivät itseensä ja vastustajaansa vaikutuksen uhkaavalla huutamisella.

Alla olevalta videolta näet toisen jakson kokonaisuudessaan.

Kendo 7:48

Uuden lajin metsästäjät Huomenta Suomessa perjantaisin.

Lue myös:

    Uusimmat