Tähden äiti avautui poikansa häirinnästä – sitten maajoukkuepelaajaan otti yhteyttä David Beckham

Manchester Unitedin ja Englannin miesten jalkapallomaajoukkueen keskuspuolustajan Harry Maguiren viimeiset vuodet lajin huipulla eivät ole olleet helppoja.

Maguire, 30, on ajautunut Erik ten Hagin päävalmentaja-aikana Unitedin vakiokokoonpanon ulkopuolelle, ja viime kauden jälkeen hän joutui luopumaan seuran kapteeninnauhasta. Maguiren kokema häirintä nousi uusiin sfääreihin syyskuussa pelatussa Skotlannin ja Englannin välisessä maaottelussa, kun skotlantilaisfanit herjasivat armotta oman maalin tehnyttä englantilaispuolustajaa.

Maguire itse kuittasi herjauksen "kiusoitteluna", mutta Maguiren äiti kertoi ottelun jälkeen olevansa uupunut poikansa kokemaan jatkuvaan häirintään. Maguire paljasti saaneensa ottelun jälkeen apua lajin englantilaissuuruus David Beckhamilta, joka joutui omalla urallaan piinaavasti englantilaiskannattajien hampaisiin.

– Puhuin Davidin kanssa noin kolme viikkoa Skotlanti-ottelun jälkeen. Hän otti minuun yhteyttä, ja arvostin sitä todella paljon. Se oli koskettavaa, Maguire sanoi perjantaina pelattavan Englanti–Australia-maaottelun alla.

Unitedin ex-tähti Beckham halusi muistuttaa Maguirea puolustajan uran hienoista hetkistä. Maguire kuuluu yhä Englannin päävalmentajan Gareth Southgaten luottopelaajiin, vaikka ura Unitedissa ei ole sujunut ruusuisesti.

– Luulen, että kun urheilija käy läpi vaikeita hetkiä, on käsiteltävä myös menneitä kokemuksia. Jokaisen uraan mahtuu ylä- ja alamäkiä. Maailman suurimman seuran (Unitedin) kapteenius oli valtava saavutus, ja olin tehtävässä kolme ja puoli vuotta. Hän (Beckham) on ollut siinä asemassa ja tietää, millaista se on, Maguire taustoitti.

"Todella suuri roolimalli"

David Beckham antoi pojalleen ja miniälleen hulppean häälahjan 0:55
Tällaisen hulppean häälahjan David Beckham antoi pojalleen Brooklynille ja tämän puolisolle Nicola Peltzille, kun he astelivat avioon.

Beckham sai vuonna 1998 syntipukin taakan kotimaassaan, kun keskikenttätähti otti neljännesvälierässä Argentiinaa vastaan punaisen kortin potkaistuaan argentiinalaispelaaja Diego Simeonea. Beckham, 48, kertoi hiljattain ilmestyneessä dokumentissaan, ettei ole vieläkään päässyt kunnolla yli turnauksen jälkeen kokemastaan viha-aallosta.

– En ollut uskoa, miten vaikeita aikoja hän kävi tuolloin läpi. Dokumentissa Gary Neville (Beckhamin joukkuetoveri) puhui siitä, miten sitkeä hän on ihmisenä. Hän (Beckham) on ollut todella suuri roolimalli etenkin minun ikäpolveni pelaajille, Maguire sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat