Tähänkö Jari-Matti Latvalan MM-haaveet murenivat? Ex-aisaparilta avointa puhetta suomalaistähden luonteesta: ”Enemmän koen, että hän on siihen langennut”

Vieraana Jari-Matti Latvala 13:38
Videolla Jari-Matti Latvala puhuu muun muassa vaikeasta viime kaudestaan sekä julkisuuden tuomista paineista.

Pitkään Jari-Matti Latvalan kanssa rallipolkuja kiertänyt kartturi Miikka Anttila uskoo, että Latvalan luonneominaisuus saattoi hyvinkin jarruttaa häntä maailmanmestaruuden tavoittelussa.

Anttilan ja Latvalan yhteinen taival alkoi jo vuonna 2003. Latvalan kanssa Anttila ehti kiertää WRC-pikataipaleita 17 vuoden ajan.

Sinä aikana palkintokaappiin kertyi MM-mitaleita, mutta ei himoittua mestaruutta.

Kaksikon välinen yhteistyö päättyi viime kauden lopussa, kun Latvala jäi ilman WRC-sopimusta.

Kokenut kartanlukija Anttila uskoo, että alkuun hyvin rämäpäisen Latvalan liiallinen itsekriittisyys ja jopa äärimmäisyyksiin mennyt analyyttisuus saattoivat olla ratkaiseva tekijä, jonka vuoksi suomalaiskaksikko ei koskaan saavuttanut MM-titteliä.

– En koe, että olisin sortunut ylianalyyttisuuteen. Jari-Matin luonne on hyvin erikoinen ja pedantti. Hän pyrkii aina täydellisyyteen, eikä hän uskalla antaa yhtään siimaa itselleen. Enemmän koen, että hän on langennut ylianalyyttisuuteen. En koe omalla kohdalla niin, insinööritaustan omaava ja niin ikään erittäin tunnontarkkana kaverina tunnettu Anttila summaa MTV Urheilulle.

– Se on kuitenkin Jari-Matin ominaisuus. Voi olla, että se on sellainen, mikä syö henkistä kapasiteettia. Jos hän olisi joskus antanut luvan päästää itsensä vähän helpommalla, olisi se voinut johtaa parempaan lopputulokseen.

Yhteisten vuosien aikana Latvala ja Anttila nappasivat kolme MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia.

Lue myös:

    Uusimmat