Taatelitähdet

Taatelitähdet

  • 1 pkt Torttu- tai Voitaikinalevyjä (500 g)
  • Voiteluun:
  • kananmunaa
  • raesokeria
  • Täyte:
  • 1 pss kivettömiä taateleita (n. 250 g)
  • 2 dl vettä
  • 2 tl sitruunan mehua
  • 1 tlk kuohukermaa (2 dl)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tlk maitorahkaa (250 g)
  • 2 rkl konjakkia, punssia tai rommia

Ota taikinalevyistä isohkolla tähtimuotilla tähtiä.

Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min lehteviksi ja kauniin värisiksi.

Valmista täyte.

Tee itse taatelisose keittämällä taateleita sitruunaliemessä (tai käytä kaupan valmista luumumarmeladia 1 tlk).

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka, taateli (luumu)sose ja muut maustavat aineet.

Tarkista maku mieleiseksi.

Halkaise jäähtyneet tähdet kahtia ja täytä ne ennen tarjoilua.

Vinkki:

Muista jouluna myös Piparkakkutaikinasta leivotut piparitähdet! Nekin voi täyttää ja em. tavoin.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat