Taas verosotku! Chris O'Neillillä kymmeniä tuhansia euroja maksamatta

Prinsessa Madeleinen aviomiehelle Chris O’Neillille on kertynyt verovelkoja Yhdysvalloissa. Miehellä on ollut epäselvyyksiä verojen maksamisen suhteen myös aiemmin.

Liikemies Chris O’Neill on jättänyt maksamatta kiinteistöveronsa luksusasunnostaan Floridassa. Lisäksi O’Neillin ja hänen vaimonsa, prinsessa Madeleinen yhteisen New Yorkin asunnon kiinteistöverot ovat maksamatta.

Floridan asunnosta kiinteistöveroja on jäänyt maksamatta 332 665 kruunun, eli yli 35 000 euron edestä. Verot olisi tullut maksaa maaliskuun loppuun mennessä. O’Neill on yrittänyt saada loma-asuntoa myydyksi jo vuoden ajan.

New Yorkin asunnosta veroja on maksamatta 10 315 kruunun, eli hieman yli 1 100 euron edestä. Asunto on yhteinen prinsessavaimon kanssa, joten puolet veroveloista kuuluu Madeleinelle.

Palm Beachin verovirasto on antanut O’Neilille symbolisen sakon, jonka arvo on 70 kruunun verran, joka vastaa noin 7,50 euroa. Kansainvälisen veronkierron asiantuntijan Torsten Fensbyn mukaan O’Neill voi joutua oikeuteen, ellei maksa verojaan.

– Tässä on kyse siitä, että hän tai he rikkovat yhdysvaltalaista verolainsäädäntöä, Fensby kommentoi Expressenille.

O’Neill ei ole ensimmäistä kertaa ongelmissa verojen maksamisen kanssa. Viime vuonna häneltä oli jäänyt veroja maksamatta noin 350 000 kruunun, eli noin 37 000 euron edestä. Silloin hän selitti erehdystä sillä, että kiireiden keskellä verot olivat unohtuneet maksaa.

O’Neill kieltäytyi prinssin tittelistä voidakseen jatkaa toimintaansa liikemiehenä. Hän avioitui prinsessa Madeleinen kanssa vuonna 2013. Parilla on kaksi lasta, prinsessa Leonore ja prinssi Nicolas.

Lue myös:

    Uusimmat