Taas uutta lunta: Todella ärhäkkä lumimyräkkä iskee Suomeen! Lunta sataa jopa yli 20 senttiä, perään räntää ja vettä – "Luvassa on liikennekaaos"

Suomea lähestyy viikonlopun aikana lumimyräkkä, joka tupruttaa jopa yli 20 senttiä uutta lunta maan etelä- ja keskiosiin.

Jo huomisen aikana maan länsi- ja eteläosien yli liikkuu joitakin lumisateita, mutta pahin lumimyräkkä on vielä edessä sunnuntain aikana.

– Lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä etelästä saapuu todella ärhäkkä lumimyräkkä, kertoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

– Sunnuntaiaamuun mennessä etelärannikolle voi sataa 15 senttiä uutta lunta, ja sadealue leviää nopeasti maan etelä- ja keskiosiin.

Sadealue nousee sunnuntain aikana Oulun korkeudelle ja Etelä-Lappiin.

Lumisateet muuttuvat rännäksi ja jopa vedeksi

Tilannetta pahentaa se, että sadealue tuo mukanaan lämmintä ilmaa, joten etelärannikolla sataa sunnuntaina myös räntää ja jopa vettä.

– Luvassa on hirveän potentiaalinen liikennekaaos, Manninen arvioi.

Sunnuntain aikana lämpötilat ovat etelässä pari astetta plussalla. Tampereen seudullakin ollaan nollan tietämillä, mutta siitä pohjoisemmaksi lämpötilat pysyvät pakkasella.

Lapin selkeillä alueilla pakkaset paukkuvat edelleen jopa 25 asteessa, ja lämpötilaero etelän ja pohjoisen välillä kasvaa jopa 30 asteeseen.

"Maanantain ruuhkaliikenne näyttää erittäin huonolta"

Pahin liikennekaaos koetaan kuitenkin maanantaina aamuruuhkan aikaan, kun etelästä saapuu uusi lumisaderintama.

– Ennusteet näyttävät tosi isoja lumikertymiä. Sunnuntain ja maanantain yhteinen sadekertymä voi olla maan etelä- ja keskiosissa jopa yli 20 senttiä.

– Maanantaiaamun ruuhkaliikenne näyttää erittäin huonolta.

Katso viiden vuorokauden ennuste 102:lle paikkakunnalle!


Lue myös:

    Uusimmat