Vihdoinkin sote ratkeaa vai ratkeaako? – neuvotteluissa jopa rajua painostusta

Hallituksen odotetaan tänään päättävän sote-järjestelmän rakenteesta.

Sote-alueiden määrän ohella odotetaan tietoa muun muassa yksityisten toimijoiden asemasta uudistuksessa.

Uudistuksen yksityiskohdat olivat eilen vielä auki. Pääministeri Juha Sipilä sanoi eduskunnassa olevansa luottavainen, että sote-alueiden määrästä saadaan päätös aikataulussa.

Julkisuudessa on liikkunut tietoja, että sote-alueiden määrä olisi viidestätoista kahdeksaantoista.

Hallituslähteen mukaan esillä olleet luvut perustuvat kuitenkin eri puolueiden esityksiin, eikä neuvotteluissa oltu alkuiltaan mennessä saatu aikaiseksi ratkaisua. Lähteen mukaan neuvottelut ovat jatkuneet tiiviisti.

SK: Sipilä painosti rajusti

MTV Uutisten tietojen mukaan esillä on ollut myös se, että sote-uudistukseen tulisi niin sanottu raha seuraa potilasta -malli. Lisäksi esillä on ollut, että hallituksen esitykseen sisältyvät palvelusetelit erikoissairaanhoitoon.

Kokoomus ja keskusta ovat olleet sote-alueiden määrän suhteen eri linjoilla. Kokoomuksessa on ollut kannatusta vain viiden sote-alueen mallille, kun taas keskustassa on kannatettu jopa 19:ää sote-aluetta.

Suomen Kuvalehti kertoi eilen saaneensa useasta eri hallituslähteestä vahvistuksen tiedolle, jonka mukaan pääministeri Sipilä olisi ollut valmis näyttämään kokoomukselle ovea ulos hallituksesta, mikäli ratkaisu ei olisi kokoomukselle sopinut.

Lue myös:

    Uusimmat