Mainos

Vihdoinkin sote ratkeaa vai ratkeaako? – neuvotteluissa jopa rajua painostusta

Hallituksen odotetaan tänään päättävän sote-järjestelmän rakenteesta.

Sote-alueiden määrän ohella odotetaan tietoa muun muassa yksityisten toimijoiden asemasta uudistuksessa.

Uudistuksen yksityiskohdat olivat eilen vielä auki. Pääministeri Juha Sipilä sanoi eduskunnassa olevansa luottavainen, että sote-alueiden määrästä saadaan päätös aikataulussa.

Julkisuudessa on liikkunut tietoja, että sote-alueiden määrä olisi viidestätoista kahdeksaantoista.

Hallituslähteen mukaan esillä olleet luvut perustuvat kuitenkin eri puolueiden esityksiin, eikä neuvotteluissa oltu alkuiltaan mennessä saatu aikaiseksi ratkaisua. Lähteen mukaan neuvottelut ovat jatkuneet tiiviisti.

SK: Sipilä painosti rajusti

MTV Uutisten tietojen mukaan esillä on ollut myös se, että sote-uudistukseen tulisi niin sanottu raha seuraa potilasta -malli. Lisäksi esillä on ollut, että hallituksen esitykseen sisältyvät palvelusetelit erikoissairaanhoitoon.

Kokoomus ja keskusta ovat olleet sote-alueiden määrän suhteen eri linjoilla. Kokoomuksessa on ollut kannatusta vain viiden sote-alueen mallille, kun taas keskustassa on kannatettu jopa 19:ää sote-aluetta.

Suomen Kuvalehti kertoi eilen saaneensa useasta eri hallituslähteestä vahvistuksen tiedolle, jonka mukaan pääministeri Sipilä olisi ollut valmis näyttämään kokoomukselle ovea ulos hallituksesta, mikäli ratkaisu ei olisi kokoomukselle sopinut.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.