Krista Kiuru sote-neuvotteluista: Loppumetreillä ollaan, mutta ei varmuutta, tuleeko valmista tänään, neuvotteluja jatketaan vaikka läpi yön

2:05
Soteuudistuksen suurin huoli liittyy kuntien rahoitukseen. Katso tästä lisää!

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sanoo, että sote-neuvotteluissa ollaan loppumetreillä, mutta hän ei osaa arvioida, saadaanko neuvottelut tänään päätökseen.

–  Neuvottelut jatkuvat läpi yön, jos näin tarvitaan, hän sanoi eduskunnassa.

Kiurun mukaan neuvotteluja on jatkettu muutaman tunnin tauon jälkeen heti aamusta. Niissä on käyty läpi, millä tavalla tietyt yksityiskohdat saavat kannatusta eri hallituspuolueissa. Hän ei avannut tarkemmin neuvottelujen yksityiskohtia.

Hallituksen eiliset sote-neuvottelut venyivät yön pikkutunneille. Jo eilen Kiuru sanoi illansuussa, että aikaa valmistelussa ei ole hukattavaksi.

Hallituksen odotetaan kertovan piakkoin, millaisia muutoksia se tekee saamiensa lausuntojen pohjalta esitykseen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta. Neuvotteluissa on nyt tauko, ja ne jatkuvat kello 13.15 Säätytalolla.

Rahoitusmalli kipukohtana

Neuvotteluja on käyty useista keskeisistä kysymyksistä, joista hallituspuolueissa on ollut suuriakin erimielisyyksiä.

Yksi kritiikkiä nostattanut kohta on uudistuksen rahoitusmalli. Etenkin isoissa, kasvavissa kaupungeissa katsotaan, että esitetty malli on viemässä niiltä merkittävästi verokertymää ja siten kykyä vastata investointitarpeisiin.

Hallituspuolueista RKP on ilmoittanut, ettei se voi hyväksyä esitetyn kaltaista rahoitusmallia, koska se johtaisi monilla alueilla leikkauksiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja