Jääkiekon AHL:ssä 30 ottelun pelikielto – "Brutaalia"

Jääkiekon NHL:n farmisarjassa AHL:ssä on käynnissä rasismiskandaali. San Jose Barracudan tshekkiläinen Krystof Hrabik sai 30 ottelun pelikiellon käyttäydyttään rasistisesti Tucson Roadrunnersin Bokondji Imamaa kohtaan.

Tapaus oli sattunut joukkueiden välisessä kohtaamisessa 12. tammikuuta. Hrabikin pelikielto kestää ajallisesti kaksi ja puoli kuukautta. AHL tiedotti, että hän on jo kärsinyt rangaistuksestaan kolme ottelua. Sanktioon kuuluu myös NHL:n kanssa toteutettava koulutus aiheenaan taistelu rasismia vastaan.

– Olen turhautunut, että nyt on vuosi 2022 ja tätä tapahtuu edelleen. Uskon todella, että jääkiekko on ottanut positiivisia askeleita eteenpäin, mutta meillä on vielä pitkä matka siihen, että jääkiekko on turvallinen paikka kaikille. Toivon, että ihmiset oppivat tästä ja jääkiekosta tulee jonain kauniina päivänä lajiksi kaikille, Imama kirjoitti Twitterissä.

Hrabik oli tilanteessa esittänyt apinaa, joka syö banaania. Hän on tullut julkisuuteen tapahtuman johdosta ja kertonut katuvansa tekoaan.

– Häpeän niitä tapahtumia, jotka johtivat pelikieltooni. Haluan, että kaikki tietävät minun olevani todella pahoillani tapahtuneesta ja otan täyden vastuun siitä. Haluan, että ihmiset tietävät, etten tarkoittanut mitään pahaa. Ele tapahtui hetken huumassa ja vaikka en tarkoittanut sitä rasistisessa tarkoituksessa, niin ymmärrän nyt, että se voidaan tulkita niin, Hrabik sanoi Expressenin mukaan.

– Kun kuulin Bokon reaktiosta järkytyin siitä, mitä olin tehnyt. Boko on pelaaja, jota kunnioitan ja olen niin surullinen, että aiheutin hänelle tämän. Olen lähettänyt hänelle henkilökohtaisen anteeksipyynnön ja toivon, että hän antaa anteeksi minulle, Hrabik jatkoi.

Hrabikilla on mahdollisuus saada tuomiotaan lyhennettyä 12. maaliskuuta. Hänen edistymistään rasismin vastaisessa koulutuksessa arvioidaan tuolloin.

Imama joutui jo vuonna 2020 samanlaisen käytöksen kohteeksi, kun Brandon Manning huusi hänelle rasistista tekstiä. Manning sai viiden ottelun pelikiellon. Entinen NHL-hyökkääjä JT Brown on järkyttynyt siitä, mitä Imama on joutunut kestämään.

– Brutaalia. Kuinka monta kertaa Boko Imaman täytyy käydä tämä paska läpi? Kuulen jatkuvasti, että tälle ei ole paikkaa jääkiekossa, mutta näköjään sille on ollut. 30 ottelua on parannus, kun verrataan viiteen, mutta toivottavasti vastuullisuus ja koulutus ennaltaehkäisee tällaista, Brown kirjoitti Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat