Taas synkkä näky Wembleylla: kuvat kertovat rajuista otteista poliisien ja unkarilaisfanien välillä

6:18
Tulosruutu: Huuhkajat otti komeasti 2–0-voiton vieraissa Kazakstania vastaan MM-karsinnassa.

Kymmenet unkarilaiskannattajat ottivat yhteen pampuilla varustautuneiden poliisien kanssa Lontoon Wembley-stadionilla, kun Englannin ja Unkarin välinen jalkapallon MM-karsintaottelu oli alkamassa tiistai-iltana. Kamppailu päättyi 1-1-lukemiin.  

Pääkuvan video: Huuhkajat otti komean 2-0-vierasvoiton Kazakstanista MM-karsinnassa tiistaina.

Stadionin nurkkauksessa oli noin 600 unkarilaiskannattajaa, joista iso osa oli pukeutunut maan ultrafanien suosimaan mustaan t-paitaan. 

Viranomaisten mukaan poliisin piti puuttua tilanteeseen, kun eräs unkarilaisfani solvasi järjestyksenvalvojaa rasistisesti. 

– Kun poliisit pidättivät kyseistä henkilöä, puhkesi pienimuotoinen epäjärjestys, jossa oli mukana muitakin katsojia, poliisi tiedotti. 

"Pienimuotoisessa epäjärjestyksessä" poliisi löi pampuillaan kannattajia, joista osa kiipesi esteiden yli lyödäkseen ja potkiakseen järjestyksenvalvojia. Yksi faneista sai vuolaasti verta vuotavan haavan päähänsä, ja myös useampi poliisi kaatui maahan fanien hyökätessä. 

Lopulta poliisit ja järjestyksenvalvojat vetäytyivät katsomotunneliin, ja isolla joukolla paikalle tullut mellakkapoliisi taltutti epäjärjestyksen. 

Wembleylla nähtiin viime kesän EM-finaalin yhteydessä kaaos, kun sadat fanit rynnivät esteiden läpi päästäkseen stadionille. Unkaria on puolestaan rangaistu maajoukkueen kotipeleissä havaituista rasismista ja vaaratilanteista. 

Tiistaisen ottelun tasapelitulos piti Englannin MM-karsintojen I-lohkon kärjessä kolmen pisteen erolla Puolaan, kun kaksi kierrosta on pelaamatta. Unkari puolestaan menetti MM-saumansa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja