Mainos

Syyttäjän pyytämä lisätutkinta Vilja Eerikasta: Äitipuoli vaikutti päihtyneeltä

Sosiaaliohjaaja tapasi muutaman kerran vapaa-ajallaan Vilja Eerikan ja tämän äitipuolen kesällä 2010. Yhdellä tapaamiskerralla äitipuoli vaikutti sosiaaliohjaajan mielestä päihtyneeltä.

Sosiaaliohjaajan muistiinpano kesältä 2010 on osa kihlakunnansyyttäjä Tuire Tamminiemen poliisilta pyytämää lisätutkintaa Vilja Eerikan virkarikosoikeudenkäyntiin liittyen. Suurin osa lisätutkinnasta on salattu, mutta sosiaaliohjaajan muistiinpano sekä toinen muistiinpano Touko Tarkin, perheneuvolan psykologin ja sosiaalityöntekijöiden tapaamisesta 24.4.2012 ovat julkisia.

Sosiaaliohjaaja kertoo tavanneensa Vilja Eerikan ja tämän äitipuolen (esiintyi valehenkilöllisyydellä Nadja Berough) muutaman kerran leikkipuistossa. Sosiaaliohjaajan mukaan Nadja oli kertonut hänen ja miehensä olevan lastensuojelun sijaisperhe, ja että Vilja Eerika olisi tullut heille kiireellisenä keskellä yötä.

– Nadja kertoi, että Vilja Eerikalla on ongelmia ruokailun kanssa. Vilja Eerikalla on vaikeuksia syödä puistossa tarjottua ruokaa, mutta Nadja kannusti tyttöä syömään lautasen tyhjäksi vaikeuksista huolimatta. Nadja vaikutti huolehtivalta Vilja Eerikan suhteen, sosiaaliohjaaja kirjoitti muistiinpanossaan. 

Muistiinpanon mukaan viimeinen tapaaminen oli loppukesästä 2010 Vartiokylän venerannassa.

– Vaikutti siltä, että Nadja olisi ollut ehkä hieman päihtynyt tai käytös oli muuten erilaista kuin aiemmin tavattuamme.

Sosiaaliohjaaja mainitsee Nadjan puhuneen suomea aksentilla ja kertoneensa muuttoaikeistaan ulkomaille. Kun sosiaaliohjaaja oli tiedustellut perheeseen sijoitetun lapsen tilannetta, Nadja oli vastannut kaiken olevan kunnossa.

– Nadjan ja Vilja Eerikan välinen suhde näyttäytyi hyvänä ja vahvana.

Virkarikosjutun oikeudenkäynti jatkuu ensi viikolla mm. asiantuntijatodistajien kuulemisella. Jutussa annetaan loppulausunnot ensi torstaina.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.