Syyttäjä vastaa Janitskinin väitteisiin – salassa pidettäviä tietoja ei ole julkaistu

Eilen MTV Uutiset haastatteli MV-lehti-verkkosivun perustaja Ilja Janitskinia häntä koskevasta vangitsemisvaatimuksesta.

Haastattelussa Janitskin muun muassa kritisoi saaneen tiedon vangitsemisvaatimuksesta liian myöhään ja syytti viranomaisten julkistaneen salassa pidettäviä tietoja.

Vangitsemisvaatimuksen tehnyt kihlakunnansyyttäjä Heikki Wendorf kertoo, että vangitsemisvaatimuksen tekeminen ei pidätetylle ei välttämättä edellytä vangittavaksi vaaditun kuulemista. Hänen mukaansa vaatimus tehtiin, koska Janitskin ei suostu tulemaan kuulusteluihin vapaaehtoisesti. Poliisi on käynyt tämän kanssa viestinvaihtoa, yrittäen saada tämän kuulusteluihin.

– Tietenkin, jos henkilö nimeää avustajan, kuten asianajaja Matti Nurmelan tässä tapauksessa, niin hänelle on varattava tilaisuus tulla kuulluksi. Nurmelan pyynnöstä käräjäoikeus myös siirsi käsittelyn 6. lokakuuta riittävän valmistautumisajan varaamiseksi, Wendorf kertoo.

Salassa pidettäviä tietoja ei hänen mukaansa ole julkaistu. Asia itsessään, eli rikosnimike, epäillyn nimi ynnä muut vastaavat käräjäoikeuden tiedot ovat julkisia. Sen sijaan itse vaatimus ei ole julkinen.

MTV Uutisilla ei esimerkiksi tällaista vangitsemisvaatimusta ole ollut hallussaan.

– MV-lehti itse on tosin verkkosivuillaan julkaissut kyseessä olevan vaatimuksen, jossa lukee salassa pidettävä. Käsittääkseni muut mediat eivät ole, Wendorf toteaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja