Mainos

Syyttäjä vaatii Karvoselle pitkää vankeutta

Helsingin kihlakunnansyyttäjä vaatii Pentti Karvoselle yli seitsemän vuoden vankeusrangaistusta törkeistä huumausainerikoksista.

Helsingin kihlakunnansyyttäjä Eija Velitski vaatii lääketieteen lisensiaatti Pentti Karvoselle yli seitsemän vuoden vankeusrangaistusta törkeistä huumausainerikoksista. Velitski esitti rangaistusvaatimuksensa Helsingin käräjäoikeudessa tänään, kun Karvosen jutussa oli loppulausuntojen vuoro.

Syyttäjä perustelee ankaraa vaatimustaan levitetyn huumausaineen suurella määrällä. Syytteen mukaan Karvonen on tuottanut Ranskasta Suomeen ja levittänyt noin 55 000 tablettia buprenorfiinia sisältävää Subutex-lääkettä.

Velitskin mukaan Karvosen levittämät Subutexit ovat sisältäneet yhteensä lähes 300 000 milligrammaa buprenorfiinia. Se on heroiiniriippuvaisten hoidossa lääkkeenä käytetty synteettinen opioidiyhdiste, joka lasketaan huumausaineeksi.

Karvonen on kiistänyt syytteet ja sanonut vain auttaneensa heroiiniriippuvaisia. Hän katsoo myös, että Subutex-tabletteja on ollut korkeintaan kuudesosa syyttäjän esittämästä. Karvonen ei ole mielestään syyllistynyt rikoksiin, vaan hän sanoo toimineensa eettisessä ja rikosoikeudellisessa pakkotilassa ihmishenkien pelastamiseksi.

Puolustuksen mukaan Karvonen ei ole voinut jättää huumeriippuvaisia ilman apua, koska hoitoihin on ollut pitkät jonot ja ihmisiä on kuollut kaduille.
Kovan vankeustuomion lisäksi Velitski vaatii, että Karvonen elvoitetaan maksamaan valtiolle yli 500 000 euroa eli noin kolme miljoonaa markkaa rikoksella saatua hyötyä. Karvonen on kiistänyt myös tämän vaatimuksen. Hän sanoo, ettei ole hyötynyt omakustannusperiaatteella pyörineestä toiminnasta taloudellisesti.

Velitskin mukaan Subutexia on jaettu leväperäisesti ja suuri osa lääkkeistä on joutunut katukauppaan, missä niitä käytetään myös suonensisäisesti. Karvonen myöntää, että osa lääkkeistä on päätynyt kadulle. Syyttäjän vaatimuksesta käräjäoikeus päätti pitää Karvosen edelleen vangittuna. Käräjäoikeus antaa tuomionsa parin viikon kuluttua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.