Mainos

Syyttäjä vaatii isälle elinkautista Pietarsaaren vauvasurmasta

Syyttäjä vaatii Pietarsaaren vauvasurmassa elinkautista rangaistusta 39-vuotiaalle vaasalaismiehelle murhasta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta tai vaihtoehtoisesti avunannosta murhaan ja heitteillepanosta. Syyttäjä vaatii myös, että miehen on menetettävä luutnantin sotilasarvonsa.

Neljän vuoden takaisen Pietarsaaren vauvasurman käsittely alkoi tänään Vaasan hovioikeuden katselmuksella surma-asuntoon. Ulkopuolisilta suljettu katselmus aloitti yhteensä seitsemän päivän mittaisen oikeuskäsittelyn maaliskuun lopussa 2006 sattuneista naisen ja vastasyntyneen lapsen kuolemaan johtaneista tapahtumista.

Lapsi löytyi pyykkikorista

Miehen pietarsaarelainen naisystävä synnytti maaliskuussa 2006 kylpyhuoneessaan pojan, jonka hän Mustasaaren käräjäoikeuden mukaan surmasi korkeintaan muutama minuutti synnytyksen jälkeen päähän kohdistetuilla iskuilla. Lapsi löytyi poliisietsinnässä kylpyhuoneen pyykkikorista muovipussiin käärittynä. Lapsi oli syntynyt elävänä ja oli täysiaikainen, terve ja normaalisti kehittynyt.

Nainen kuoli myöhemmin sairaalassa synnytyksestä aiheutuneeseen verenhukkaan. Hän oli salannut raskautensa lähipiiriltään. Miehen ja naisen välillä oli keväällä 2005 alkanut salasuhde. Hovioikeudessa selvitetään nyt isän osuutta traagisen viikonlopun tapahtumiin.

Asunnossa synnytyshetkellä ollut vaasalaismies on kertonut kuulleensa synnytyksestä vasta poliisikuulusteluissa. Hän on myös kertonut luulleensa, että nainen teki abortin tammikuussa 2006. Mies kiistää osallisuutensa lapsen surmaamiseen tai avun hälyttämisen viivästyttämiseen. Miehen mukaan nainen vastusti avun kutsumista paikalle. Mies soitti lopulta hätäkeskukseen kaksi kertaa ja pyysi toisella kerralla paikalle ambulanssin.

Käräjäoikeus hylkäsi syytteet

Mustasaaren käräjäoikeus kumosi miestä vastaan nostetut syytteet viime heinäkuussa, jonka jälkeen syyttäjä valitti päätöksestä Vaasan hovioikeuteen.

Syyttäjän mukaan käräjäoikeus arvioi asiassa esitetyn näytön väärin hylätessään syytteet. Syyttäjän mielestä käräjäoikeus arvioi yksittäisiä seikkoja irrallaan muusta kokonaisuudesta ja antoi syytteille lähes poikkeuksetta vaasalaismiehelle edullisen tulkinnan.

Syytettyä kuullaan oikeudessa huomenna keskiviikkona.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.