Mainos

Syyttäjä tutkii ydinvoimayhtiö Arevan tehtaalla mahdollisesti tapahtuneita väärennyksiä

Pariisin syyttäjäntoimisto on aloittanut tutkinnan energia-alan teollisuuskonserni Arevan tehtaalla mahdollisesti tapahtuneisiin asiakirjaväärennyksiin liittyen, viranomaislähde kertoi uutistoimisto Reutersille torstaina. Viranomaisten syyniin joutuneella Le Creusot’n tehtaalla valmistetaan ydinreaktoreiden osia.

Syyttäjän kerrotaan tutkivan tapausta muun muassa väärennyksenä, väärennettyjen asiakirjojen käyttönä, terveyden vaarantamisena sekä törkeänä petoksena. Viranomaislähteen mukaan tapaus on siirtymässä poliisin käsiin, kertoo Reuters.

Ranskan ydinturvallisuutta valvova ASN kertoi lokakuussa, että se on pyytänyt viranomaisia tutkimaan tapausta sen jälkeen kun Areva kertoi tehtaan kirjanpitoon liittyvistä epäselvyyksistä noin 6000 asiakirjan osalta toukokuussa.

Reutersille puhuneen Arevan edustajan mukaan yhtiötä ei ole tiedotettu syyttäjäntoimiston aloittamista tutkimuksista. Yhtiö aikoo kuitenkin tehdä tapauksessa yhteistyötä viranomaisten kanssa ja luovuttaa viranomaisille yhtiöltä vaaditut tiedot.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.