Mainos

Syyttäjä: Jopa seitsemän ihmistä kuollut Kontiolahden sarjahukutuksista syytetyn ympäriltä

Kontiolahtelainen mies tappoi ja pyrki tappamaan mökkivieraitaan useita kertoja, uskoo syyttäjä. Syyttäjän mukaan mies painosti uhrinsa vesille.

– Todistajat ovat olleet alisteisessa suhteessa mieheen. He ovat pelänneet häntä ja pelkäävät varmaan tänä päivänäkin, syyttäjä kuvaili oikeudessa.

Kontiolahtelaista miestä syytetään kolmesta taposta ja viidestä tapon yrityksestä vuosina 2007-2014. Lisäksi syyttäjä vaatii hänelle tuomiota parituksesta, pahoinpitelystä ja alkoholirikoksesta.

Syyttäjä kuvaili oikeussalissa useita tapauksia, jossa mies hänen mukaansa kaatoi veneen ja pyrki aiheuttamaan hukkumisia. Vuonna 2007 seurue säilyi hengissä. Toisella kertaa veneen kaaduttua vuonna 2011 kaksi seurueen jäsentä selvisi hengissä ja yksi uimataidoton jäsen hukkui.

Aiempien tapausten lisäksi syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta kahdesta erillisestä tapauksesta, joissa miehen vieras on hukkunut rantaveteen.

Vuonna 2010 päihtynyt mies hukkui syyttäjän mukaan syytetyn kesämökin rantaveteen selittämättömästi eikä kontiolahtelaismies ollut häntä auttanut. Rantaveteen hukkunut mies oli ollut edellisenä päivänä syytetyn kanssa veneessä, joka oli kaatunut kahdesti.

Vuonna 2014 kontiolahtelaismies heitti syyttäjän mukaan airot veteen ja jätti veneen tuuliajolle. Mies hyppäsi veteen, ja kaksi veneseuralaista tekivät niin perässä. Yksi veneseuralainen hukkui rantaveteen. Syyttäjän mukaan hukkuneen miehen uimataitojen vuoksi ei olisi uskottavaa, että mies olisi kuollut veteen itsestään. 

"Jopa seitsemän kuollut"

Syyttäjän mukaan jopa seitsemän ihmistä on kuollut Pohjois-Karjalan sarjahukutuksista syytetyn miehen omistamissa tiloissa. Vaikka miestä syytetään vain kolmesta taposta, pitää syyttäjä lukua poikkeuksellisena. 

– On erittäin harvinaista, että seitsemän ihmistä kuolee saman miehen hallitsemissa tiloissa. Miehellä on ollut näihin kaikkiin ihmisiin suhde, seksuaalinenkin suhde sukupuolesta riippumatta, syyttäjä kuvaili oikeussalissa.

Puolustuksen mukaan miestä ollaan leimaamassa psykopaatiksi, joka ei välitä muista mitään. Puolustuksen mukaan syytteet perustuvat syyttäjän oletuksiin.

– Vähän niin kuin kylän huhujen perusteella häntä syytetään, puolustus sanoi. 

Puolustuksen mukaan miehellä on ollut osassa tapauksista seurustelusuhde väitettyihin uhreihin, eikä suhteessa olleilla ole puolustuksen mukaan ilmennyt mitään riitaisuuksia ennen kuolemia.

Puolustuksen mukaan seurueet ovat käyttäneet runsaasti alkoholia, mikä selittää tapahtumia.

– Jos vedessä on monta ihmistä, niin mitä hän voi tehdä? On tehtävä jotain valintoja. Hän myös huusi apua, puolustus sanoi oikeudessa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.