Mainos

Syyttäjä: Hyvinkään ampuja täydellisen piittaamaton muiden ihmisten elämästä

Sähkökatko haittasi aamupäivällä Hyvinkään käräjäoikeuden istuntoa.

Syyttäjä oli juuri aloittanut loppulausuntonsa ampumatragedian oikeuskäsittelyssä, kun sähköt katkesivat ennen kello kymmentä.

Puheenjohtaja päätti keskeyttää istunnon hetkeksi.

– Ei muuta kuin otsalamppua otsaan, totesi uhrin omaisten asianajaja Markku Salonen salin ulkopuolella.

Lyhyen odottelun jälkeen osapuolet olivat yhtä mieltä siitä, että istuntoa voidaan jatkaa myös sähköttä. Sähköt palasivatkin saliin pian. Sähkökatkon syystä ei ole tietoa.

"Päämäärätietoista toimintaa"

Kihlakunnansyyttäjä Juho Lehtimäki keskittyi loppulausunnossaan perustelemaan, miksi teoissa on kyse murhista ja murhan yrityksistä, eikä tapoista ja tapon yrityksistä, kuten puolustus katsoo.

– Hiltusen toiminta osoittaa hänen toimineen suunnitelmallisesti aina ravintolasta poistumisesta ampumiseen asti. Päämäärätietoinen toiminta on päättynyt vasta teon jälkeen hänen poistuessa paikalta, sanoo syyttäjä.

Syyttäjä korosti, että Hiltusen ampumat laukaukset ovat kohdistuneet täysin tuntemattomiin, puolustuskyvyttömiin ihmisiin.

– Se osoittaa täydellistä piittaamattomuutta muiden ihmisten elämästä.

Teot ovat syyttäjän mielestä olleet lain tarkoittamalla tavalla erityisen julmia, sillä uhrit eivät ole voineet nähdä mistä laukaukset tulevat.

– Hänen ampumansa laukaukset ovat aiheuttaneet uhreille suurta kipua. Hän on jatkanut ampumista ihmisten reagoinnista ja poliisin saapumisesta huolimatta.

Syyttäjä vaatii 19-vuotiaalle Eero Hiltuselle rangaistusta kahdesta murhasta, seitsemästä murhan yrityksestä ja vaaran aiheuttamisesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.