Syyte raiskauksesta ja muista seksirikoksista: Poliitikko joutui eroamaan Pohjois-Irlannissa

Pohjois-Irlannin suurimman unionistipuolueen (DUP) johtaja Jeffrey Donaldson on eronnut tehtävästään seksuaalirikossyytteiden takia.

61-vuotiasta Donaldsonia vastaan nostettiin eilen syyte raiskauksesta sekä muista seksuaalirikoksista, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Pohjois-Irlannin poliisi oli aiemmin sanonut, että 61-vuotias mies oli otettu kiinni ja häntä vastaan oli nostettu seksuaalirikossyytteitä.

DUP:n mukaan Donaldson on vahvistanut puolueen puheenjohtajalle lähettämässään kirjeessä, että häntä oli syytetty "historiallisista väitteistä" ja että hän eroaisi johtajan tehtävästä välittömästi.

DUP:n mukaan Donaldson on myös erotettu puolueesta oikeusprosessin ajaksi.

BBC:n mukaan myös 57-vuotiasta naista vastaan on nostettu syytteitä avunannosta rikoksiin liittyen. Nainen ja Donaldson otettiin yleisradioyhtiön mukaan kiinni torstaina.

Molempien on määrä saapua oikeuden eteen 24. huhtikuuta.

BBC:n mukaan DUP:n johtoon vuonna 2021 noussut Donaldson on sanonut kiistävänsä syytteet.

Tasavaltalaismielinen Sinn Fein ja DUP pääsivät vastikään sopuun yhteisestä paikallishallinnosta. Pääministeriksi valittiin historiallisesti Michelle O'Neill Sinn Feinista.

Niin kutsuttu pitkäperjantain sopimus, joka lopetti vuosikymmeniä kestäneen väkivallan ja solmittiin vuonna 1998, oli katkolla vuodesta 2022 puolueiden erimielisyyksien vuoksi.

DUP:n jäsenet ovat olleet Sinn Fein -puolueen kanssa vastakkain Pohjois-Irlannin roolista suhteessa Britanniaan sen EU-eron jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat