Syyte: Nainen teki pikkutarkan muistilistan, jotta hän onnistuisi varmasti polttamaan miehensä ja lapsensa omakotitaloon

Syyttäjä vaatii naista tuomittavaksi vankeuteen perhesurman valmistelusta Ilomantsissa. Teon syytetään tapahtuneen tänä vuonna huhtikuun ja elokuun välisenä aikana.

MTV Uutiset kertoi viime kuussa naisesta, joka menetti kolme lastaan perhesurman uhreina. Katso video:

Satu menetti kaikki kolme lastaan, kun mustasukkainen ex-mies teki perhesurman 0:30

Syytäjän mukaan nainen oli tehnyt yksityiskohtaisen suunnitelman polttaakseen itsensä perheineen perheen yhteiseen omakotitaloon. Perheeseen kuului naisen mies ja heidän vuonna 2016 syntynyt lapsensa.

Oli valmistautunut huolella

Nainen oli syyttäjän mukaan tehnyt valmistelutoimia tekoa varten.

– [Nainen] on tehnyt itselleen muistilistan sytyttämiseen, pelastautumisen estämiseen ja suunnitelman muuhun täytäntöönpanoon liittyvistä toimenpiteistä, estänyt asunnon kahden palo- ja yhden häkävaroittimen toiminnan sekä hankkinut tekoa varten herkästi syttyvää nestettä, syyttäjä kirjoittaa haastehakemuksessa.

Esitutkinnassa todisteina käytetään muun muassa naisen vihkoon tekemiä merkintöjä ja suunnitelmien lähettäminen matkapuhelimeen.

Syyttäjä vaatii naista tuomittavaksi vankeuteen, joka voi olla myös ehdollinen.

Haastehakemuksen mukaan oikeudenkäynnissä tullaan esittämään sellaisia arkaluonteisia tietoja liittyen henkilön yksityiselämään ja terveydentilaan, että istunto tulee pitää vähintään osittain salaisena.

Lue myös:

    Uusimmat