Syyte: Nainen paloitteli ja poltti miesystävänsä ruumiin Varkaudessa – yritti lavastaa uhrin kadonneen omasta tahdostaan

Nelikymppistä naista syytetään Varkaudessa vuonna 2018 kadonneen miehen tappamisesta.

Syyttäjän mukaan nainen paloitteli miehen ruumiin ja mahdollisesti poltti ruumiinosat tynnyrissä.

Oikeudenkäynti on meneillään Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Miehen kuolinsyytä ei ole voitu selvittää, sillä ruumis on jäänyt kadoksiin. Vaihtoehtoisesti syyttäjä kuitenkin katsoo, että nainen iski miestä teräaseella kaulaan ja jätti tämän kuolemaan.

Naiselle vaaditaan ensisijaisesti rangaistusta taposta. Syyttäjän mukaan on mahdollista, että väkivalta tehtiin riitatilanteessa, jolloin se olisi esimerkiksi hätävarjelun liioitteluna tappo tai törkeä pahoinpitely.

Naista syytetään myös hautarauhan rikkomisesta.

– Syytetty on vainajan asunnossa paketoinut vainajan makuupussiin ja muoviin sekä paloitellut ruumiin useaan osaan, syytteessä sanotaan.

Paloittelun jälkeen nainen hävitti ruumiin. Syyttäjän mukaan on mahdollista, että nainen ensin etsi ruumiinosille piilopaikkaa Kuhmosta, mutta ei löytänyt sellaista lumen syvyyden ja maan jäisyyden takia.

– Syytetty on palannut Varkauteen ja polttanut ruumiinosat tynnyrissä pihalla pala kerrallaan. Syytetyn mukaan hän ei tiedä, missä vainajan tuhkat ovat.

Esitutkinnassa nainen on tunnustanut polton.

Kadonneen etsintä muuttui henkirikostutkinnaksi

Poliisi tiedotti marraskuussa 2018 etsivänsä miestä. Poliisi kertoi, että viimeisin havainto miehestä oli huhtikuussa, minkä jälkeen häneen ei saatu yhteyttä eikä hänen olinpaikastaan tai liikkeistään ole tietoa.

Vielä samassa kuussa poliisi kertoi aloittaneensa miehen katoamisesta henkirikostutkinnan.

– Tutkinta aloitettiin omaisten tekemän ilmoituksen perusteella kadonnut henkilö -tutkintana, mutta tutkimuksissa esiin tulleiden seikkojen perusteella poliisi päätti aloittaa asiassa esitutkinnan tapponimikkeellä, poliisi kertoi tiedotteessa.

Noin viikko henkirikostutkinnan aloittamisen jälkeen poliisi kertoi epäilevänsä teosta miehen tuttavaa. Samalla se pyysi yleisöltä havaintoja Fiat-merkkisestä henkilöautosta.

Nainen ja uhri olivat pariskunta

Syyttäjän mukaan mies ja syytetty nainen seurustelivat ja olivat aiemmin myös asuneet yhdessä. Nainen oli syyttäjän mukaan puhunut poliisille ja terveydenhuollolle miehen väkivaltaisuudesta. Rikosilmoitukset eivät kuitenkaan näytön puuttuessa edenneet syytteisiin asti.

Tapon ja hautarauhan rikkomisen lisäksi naista syytetään törkeästä varkaudesta ja rekisterimerkintärikoksesta. Syyttäjän mukaan nainen otti miehen kuoleman aikaan käyttöönsä miehen Fiatin, ja tämän pankkitunnuksia käyttämällä siirsi sen rekisterissä omiin nimiinsä.

Lisäksi nainen vei miehen kaiken irtaimen omaisuuden tämän asunnosta ja autotallista, siirsi miehen tililtä itselleen 2 100 euroa ja otti miehen kotiinsa piilottaman 7 500 euron käteisomaisuuden, syytteessä sanotaan.

Syyttäjän mukaan nainen valehteli miehen kuoleman jälkeen, että tämä oli kadonnut omasta tahdostaan. Sen jälkeen nainen siivosi ja tyhjensi miehen asunnon, teki muutto- ja irtisanomisilmoituksen ja palautti avaimet, syytteessä sanotaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja