Syyte: Mies kutsui asuntoon juomaan, puukotti 31 iskulla hengiltä ja leikkasi sukupuolielimet irti – saunoi, keitti kahvit ja ilmoitti teostaan poliisille seuraavana päivänä

Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa syytetään miestä raa’asta murhasta Hämeenlinnan Hauholla. Miehen syytetään surmanneen juomakaverinsa useilla veitseniskuilla, joiden päätteeksi hän leikkasi uhrilta sukupuolielimen irti. Teko tapahtui viime vuoden lokakuussa.

Syytetty mies oli kutsunut tuttavansa asunnolle juomaan alkoholia, mutta yön aikana myötä miesten välille syntyi painiin johtanut riita. Syyteen mukaan mies oli painin lopuksi ottanut kaksi veistä, jolla oli puukottanut uhria yhteensä 31 iskua päähän, kaulaan, yläselkään, rintakehään ja vatsaan.

Vasta seuraavan päivän iltana mies oli soittanut hätäkeskukseen ja ilmoittanut tappaneensa miehen.

Raaka tekotapa päättyi ruumiin halventamiseen

Miestä syytetään tapauksessa murhasta teon raakuuden ja julmuuden vuoksi. Mies oli kohdistanut maassa makaavaan mieheen lukuisia teräaseen iskuja.

Syytteessä kerrotaan, että mies oli leikannut uhrin kaulan auki ja työntänyt sormet henkitorven lävitse. Mies oli vielä hengissä, kun tämän henkitorvensa avattiin.

Teon jälkeen miehen syytetään leikanneen uhrin sukuelimet irti saksilla.

Siivosi jälkensä ennen poliisille soittoa

Mies ei pitänyt kiirettä virkavallan kutsumisessa. Oikeuslääkärin mukaan mies oli kuollut yli vuorokausi ennen hätäkeskuspuhelua.

Mies itse kertoi kuulusteluissa, että hän oli verityön jälkeen siivonnut henkirikoksen jälkiä lattialta, käynyt saunassa, syönyt, keittänyt kahvit ja pessyt tiskipöydällä olleet veitset. Vasta sen jälkeen hän oli ilmoittanut teostaan viranomaisille.

Syyttäjä vaatii, että mies tuomitaan elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta ja hautarauhan rikkomisesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja