Syyte: 29-vuotias nainen houkutteli ex-miehensä asunnolleen ja värväsi murhajuoneen kaverinsa – uhri pääsi rappukäytävään pakoon

29-vuotiaalle naiselle ja tämän kahdelle kaverille vaaditaan vähintään 8 vuoden vankeusrangaistusta murhan yrityksestä tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa alkaneessa oikeudenkäynnissä.

Syytteen mukaan teon kohteena oli 29-vuotiaan naisen entinen aviopuoliso. Nainen suunnitteli, miten kutsuisi entisen aviomiehensä asunnolleen ja tappaisi tämän. Syyttäjän mukaan nainen oli 31. tammikuuta sopinut, miten hänen kaksi kaveriaan tulisi paikalle samana päivänä avustamaan naista suunnitelmassa.

Nainen ja 27-vuotias miespuolinen kaveri olivat keskustelleet viesteillä muun muassa siitä, miten ex-miehen tappaminen edellyttäisi riittävää päihtymystilaa. Tekoon myös varauduttaisiin veitsellä ja pesäpallomailalla.

Nainen oli pyytänyt ex-miehen Tampereella sijaitsevalle asunnolleen uskotellen, että tarkoitus olisi viettää iltaa kahden kesken. 

Tuttava piilossa pesäpallomailan kanssa

Kun pahaa-aavistamaton ex-mies saapui asunnolle, miespuolinen tuttava oli piiloutuneena asunnon makuuhuoneeseen pesäpallomailan kanssa. Juonessa syytteen mukaan mukana ollut tuttavanainen saapui asuntoon avaimilla heti, kun uhri oli saapunut paikalle.

Väkivalta on syytteen mukaan alkanut lähes välittömästi. Ulko-ovesta tullut tuttavanainen on heti kerrostaloasuntoon sisään astuttuaan käynyt ex-miehen rinnuksiin kiinni ja alkanut töniä tätä. Uhri oli heti yrittänyt lähteä pakoon, jolloin makuuhuoneessa odottanut tuttavamies on tullut olohuoneeseen pesäpallomaila kädessään ja alkanut lyödä ex-miestä voimakkaasti päähän. Tuttavanainen on pitänyt kiinni miehestä estääkseen tämän puolustautumisen lyönneiltä. Lyöntejä oli ollut useita.

Kun ex-miehen onnistui paeta ulko-ovelle, hänet asuntoon houkutellut nainen on lyönyt häntä 10 senttimetrin terällä varustetulla veitsellä selkään. Toinen nainen piti uhria kiinni.

Uhri pakeni rappukäytävään

Lopulta uhrin onnistui paeta rappukäytävään ja soittaa naapureiden ovikelloja. Syytteen mukaan tuttavanainen vielä tässäkin vaiheessa seurasi miestä rappukäytävään lyöden tai tökkien tätä selkään pistohaavan kohdalle.

Syyttäjän mukaan surmaaminen jäi yritykseksi, koska veitsellä tehty lyönti ei osunut tappavasti ja uhri pääsi pakenemaan kolmikkoa. Naapurit hälyttivät ambulanssin ja mies saatiin nopeasti hoitoon.

Syyttäjän mukaan tekoa on pidettävä murhan yrityksenä, sillä syytetyt ovat ryhtyneet tekoon vakaasti harkiten etukäteen laaditun suunnitelman perusteella.

30-vuotias nainen myöntää lyöneensä miestä selkään mutta kiistää teon suunnitelmallisuuden. Hän vetoaa muistamattomuuteen ja vaatii päästä mielentilatutkimukseen. 27-vuotias pesäpallomailalla lyönyt mies kiistää tarkoituksena olleen tappaa uhria.

Teon motiivi ei selviä haastehakemuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat