Silmitön mustasukkaisuus johti lähes tunnin kestäneeseen verilöylyyn – mies yritti tappaa kaksi ihmistä kirveellä Lahdessa, tyttöystävä yllytti vieressä

Mustasukkainen mies yritti tappaa kaksi henkilöä kirveellä Lahdessa viime kesänä. Uhrit selvisivät kuin ihmeen kaupalla hengissä järkyttävästä verilöylystä, jossa kirvesmiehen tyttöystävä yllytti jatkuvasti vieressä.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi 48-vuotiaan Antti Antero Pekkosen kahdesta tapon yrityksestä 5,5 vuodeksi ja 20 päiväksi ehdottomaan vankeuteen. 24-vuotias Ada Verna Ilmatar Sihvo sai saman rangaistuksen yllytyksestä kahteen tapon yritykseen.

Väkivallanteko alkoi kuuden aikaan aamulla viime elokuun ensimmäisenä päivänä, kun asunnon ovikello soi. Kun asunnossa asuva nainen avasi oven, oven takana ollut mies iski häntä kirveen hamarapuolella kasvoihin.

Nainen kuvaili oikeudelle, että "kuumat veret valahtivat kasvoille".

Kirvesmies marssi sisälle asuntoon ja hänen perässään asteli miestä puolta nuorempi tyttöystävä. Mies käveli olohuoneessa nojatuolissa nukkuvan miehen luokse ja alkoi hakata tätä kirveellä.

Tyttöystävä vaati miestään tappamaan asunnossa asuvan naisen, minkä seurauksena mies löi naista uudestaan kirveellä kasvoihin. Tyttöystävä vaati naisuhrilta anteeksipyyntöä väittäen, että tämä oli yrittänyt rikkoa hänen parisuhteensa.

Raju väkivalta kesti jopa tunnin

Nojatuolissa nukkunut mies kertoi havahtuneensa siihen, että ovikello soi ja heti tämän jälkeen hänelle entuudestaan tuntematon mies hakkasi häntä kirveen kanssa.

Mies kertoi yrittäneensä torjua iskuja käsillään, pakenemalla sohvalle ja käärimällä käsiensä ympäri lakanaa ja tyynyä. Uhri kertoi keskittyneensä vain torjumaan silmitöntä väkivaltaa, enimmäkseen silmät kiinni puristettuina.

Käräjäoikeuden mukaan raju väkivalta kesti vähintään puoli tuntia, mahdollisesti jopa tunnin. Mies käytti aseinaan kirveen lisäksi veistä.

Asunnossa oli yöpynyt myös toinen mies, joka yritti saada kirvesmiestä rauhoiteltua.  Hän todisti oikeudessa, että tyttöystävä yllytti miehen kuitenkin aina uudestaan miesuhrin kimppuun.

– Tapa se, tapa se, todistaja kertoi tyttöystävän huutaneen.

Verityö sai lopun vasta, kun poliisit tulivat vihdoin paikalle. Tähän mennessä kukaan asunnossa olleista ei ollut antanut vaikeasti loukkaantuneelle miesuhrille minkäänlaista ensiapua.

Asunnossa oli niin paljon verta, että asunnossa ollut kolmas henkilö uskoi miesuhrin kuolevan verenhukkaan. Poliisit laittoivat miehelle painesiteitä ennen ambulanssin saapumista.

Taustalla väitteet riisuttamisesta

Kirvesmies kertoi oikeudessa, että väkivallan syynä oli aiemmin tapahtunut pillerikauppa hänen tyttöystävänsä ja miesuhrin välillä. Tyttöystävän mukaan mies oli vaatinut häntä riisuuntumaan alasti.

Väitteet riisuttamisesta olivat ajaneet 48-vuotiaan "silmittömään mustasukkaisuuteen".

Miesuhri ja kirvesmiehen tyttöystävä saivat tuomion huumausainerikoksesta liittyen tapahtumapäivää edeltävänä päivänä käytyihin pillerikauppoihin. Riisuttamisväite jäi kuitenkin oikeudessa todistamatta.

Molemmat uhrit loukkaantuivat vakavasti ja olivat vaarassa menettää henkensä väkivallan seurauksena.

Miehellä oli syvä kirveenisku kyljessään ja lukuisia haavoja pään ja koko vartalon alueella. Kirveeniskut olivat aiheuttaneet miehen jalkoihin useita murtumia. Hän sai myös lukuisia muita vammoja.

Naisuhrin päävammat olivat potentiaalisesti hengenvaaralliset.

20 500 euroa korvauksia

Kirvesmies kiisti tapon yritykset väittäen, että olisi halutessaan onnistunut tappamaan uhrinsa. Myös hänen tyttöystävänsä kiisti yllytyksen.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus katsoi, että 48-vuotias mies ja 24-vuotias nainen olivat sopineet jotakin ennakolta siitä, miten asunnolla käyttäydyttäisiin.

Oikeuden mukaan väkivalta oli kuitenkin spontaania tai sitä ei ainakaan oltu suunniteltu pitkään.

Oikeus määräsi pariskunnan maksamaan miesuhrille haitta- ja kärsimyskorvauksia yhteensä 15 000 euroa. Naisuhrille parivaljakko joutuu maksamaan 5 500 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja