Mainos

Evakuoinnit alkoivat Aleppossa – evakuointisaattuetta ammuttu

Syyrian kapinallistaistelijoiden evakuointi Alepposta on jo alkanut, kertoo Reutersin haastattelema syyrialainen viranomaislähde.

Syyrian armeijalähde on vahvistanut, että uusi sovinto kapinallistaistelijoiden evakuoinnista Aleppon kaupungista on saavutettu.

1:54

Venäjän puolustusministerin mukaan Venäjä valmistelee kapinallisten evakuointia Syyrian viranomaisten kanssa.

Ensimmäinen saattue mukanaan sairaalahoitoa tarvitsevia ihmisiä on jo lähtemässä itä-Alepposta, mutta mukana ei ollut kapinallistaistelijoita tai siviilejä, kertoo Syrian Observatory for Human Rights -järjestö Reutersin mukaan.

Reuters on saanut myös raportteja joiden mukaan kaupungin itäosasta lähtenyttä ambulanssia olisi tulitettu hallituksen joukkojen toimesta. Vahvistusta tapahtumille ei ole saatu. Asiasta uutisoi Orient TV.

Ainakin yksi on kuollut ja neljä haavoittunut, evakuoinnissa mukana ollut Hamzah al-Khateab kertoi CNN:n mukaan. Hänen mukaansa evakuointi jatkuu hyökkäyksestä huolimatta.  

Huolimatta joidenkin sairaalahoitoa tarvitsevien siviilien evakuoinnista, vielä ei ole varmaa tietoa siitä, milloin muut Itä-Aleppossa vielä olevat siviilit saadaan evakuoitua.  

Myös siviilien evakuoinnin määrä alkaa

Itä-Aleppossa operaatio myös asukkaiden evakuoimiseksi on alkanut, kertoo Punainen Risti BBC:n mukaan. Sovinto evakuoinnista saavutettiin aamulla.  

Operaation aluksi Punainen Risti aikoo hakea kaupungista 200 haavoittunutta. Ambulanssi- ja linja-autosaattue on nähty matkalla kaupungin itäosiin osana laajempaa evakuointia.  

Kapinallistaistelijoiden ja siviilien oli määrä poistua kaupungista jo eilen, mutta tulitauko ei pitänyt.  

Siviilien evakuoinnista on ollut aiemmin ristiriitaisia tietoja.
Kapinalliset ilmoittivat aiemmin, että Aleppossa olevien haavoittuneiden ja siviilien evakuoinneista olisi päästy sopuun, mutta hallituslähde kiisti asian.

Kapinallisten mukaan ensimmäiset siviilit, joista moni on haavoittunut, lähtisivät kaupungista tänään.

– Siviilien ja haavoittuneiden kokoontumispiste Aleppon kaupungissa on Al-Amiriyahissa, ja ihmiset ovat aloittamassa busseihin nousemisen, sanoi evakuointiin osallistuvia lääkäreitä ja muita vapaaehtoisia johtava Ahmad al-Dbis.

Sovintoa evakuoinneista yritettiin jo eilen, mutta sopimus meni puihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.