Mainos

Syyria pahoitteli kranaatti-iskua Turkin puolelle

Syyrian hallinto on luvannut tutkia, mistä Turkin puolelle eilen ammuttu kranaattituli oli lähtöisin. Maa on myös esittänyt surunvalittelut turkkilaisille.

Natoon kuuluva Turkki kutsui myöhään eilen sotilasliiton jäsenet koolle tapauksen takia. Naton suurlähettiläät vaativat kokoontumisessaan Syyriaa kunnioittamaan kansainvälisiä lakeja.

Turkkilaiset pitävät tapausta hyökkäyksenä maataan kohtaan ja uhkana kansainväliselle turvallisuudelle. Turkki pyysi eilen myös YK:n turvallisuusneuvostoa aloittamaan toimet Syyrian hyökkäysten lopettamiseksi.

Turkin viranomaiset ovat kehottaneet asukkaita pysymään poissa rajaseudulta. Esimerkiksi yli 100 koulua on suljettu viimeisen kahden viikon aikana alueen väkivaltaisuuksien takia. Turkkilaismedian mukaan Turkki aikoo valmistautua mahdollisiin sotilasoperaatioihin Syyrian rajalla.

Syyriasta ammutut kranaatit tappoivat eilen viisi ihmistä Turkissa. Kuolleiden joukossa oli äiti kolmen lapsensa kanssa. Turkkilaisia kuoli eilen ensimmäistä kertaa Syyriasta kantautuneessa tulituksessa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.