Syyhypunkit söivät 93-vuotiaan USA:ssa – omaiset syyttävät hoitokotia ex-mallin piinaavan hitaasta kuolemasta

93-vuotias entinen malli kuoli syyhypunkkien aiheuttamaan verenmyrkytykseen vanhainkodissa Yhdysvalloissa. Omaiset ovat nostaneet oikeusjutun vanhainkotia ja viranomaisia vastaan koska uskovat, että kuolema olisi ollut estettävissä.

93-vuotias entinen malli ja tv-kasvo Rebecca Zeni kuoli syyhypunkkitartuntaan hoitokodissa Georgiassa Yhdysvalloissa, kertoo NBC:n paikallinen 11 Alive -kanava. Ruumiinavauksen mukaan kuolinsyy oli syyhypunkkien aiheuttama verenmyrkytys.

Kanavan mukaan tapauksen tutkinut patologi arvioi, että miljoonat syyhypunkit ovat syöneet hoitokodissa ollutta naista hengiltä jopa kuukausien tai vuosien ajan.

Syyhypunkki on kutiseva ja kivulias sairaus, jonka aiheuttavat punkit, jotka tekevät käytäviä ihokerrosten sisään ja munivat sinne. Se on kuitenkin usein hoidettavissa.

Viranomaiset eivät tutkineet hoitolaitosta

Nyt Zenin omaiset ovat nostaneet oikeusjutun hoitokotia vastaan, jonka he uskovat olevan syypää Zenin kuolemaan.

Vuonna 2015 osavaltion terveysviranomaisille kerrottiin, että syyhypunkit leviävät vanhainkodissa. Raportin mukaan 35 asukasta ja henkilökunnan jäsentä oli altistunut erittäin tarttuvalle sairaudelle.

Viranomaiset eivät tutkineet hoitolaitosta, vaan lähettivät hoitokodille ohjeet sairauden hoitamiseen. Sukulainen kertoo, että hoitohenkilökunta kielsi heitä koskemasta Zenin käteen.

Parin viikon sisällä Zeni kuitenkin kuoli sairauteen, joka olisi omaisten mukaan ollut täysin hoidettavissa. Hoivakodista ei vastattu 11 Alive:n yhteydenottopyyntöihin.

Lue myös:

    Uusimmat