Mainos

Syöpälääkkeessä väärennösepäily, käyttö keskeytetty

Sairaaloissa käytettävän syöpälääkkeen käyttö on keskeytetty väärennösepäilyn vuoksi. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea selvittää Velcade-nimistä valmistetta koskevaa lääkeväärennösepäilyä.

Velcaden maahantuoja on rinnakkaisjakelija Orifarm.

Valmisteeseen liittyviä väärennöstapauksia on selvitetty Euroopassa pitkin syksyä, ja Suomeen joulukuussa tuotua valmiste-erää epäillään virheelliseksi ainakin lääkkeen pakkausmerkintöjen osalta.

Erä on asetettu myyntikieltoon ja sen käyttö sairaaloissa on lopetettu. Lääke on vain sairaalakäytössä, sitä ei toimiteta potilaille avohuollon apteekeista.

Syksyn aikana Euroopassa ilmenneissä lääkeväärennöstapauksissa valmiste on ollut alkuperäisen mukainen pakkausmateriaaleja lukuun ottamatta. Fimea ja myyntiluvan haltija tutkivat nyt, onko kyseessä lääkeväärennös.

Fimean tiedon mukaan lääkettä on ehditty käyttää yhdeksän pakkausta ennen käytön keskeyttämistä. Lääkkeestä ei ole tehty haittavaikutusilmoituksia.

Tämä on toinen kerta, kun väärennökseksi epäilty on tuote on päässyt Suomessa lailliseen lääkejakeluketjuun. Edellinen tapaus oli neljä vuotta sitten ja kyse oli silloinkin sairaalakäytössä olevasta tuotteesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.