Mainos

Syöpään menehtynyt urheilija keräsi syöpäsäätiölle jättipotin

Leukemiaan viime viikolla menehtynyt urheilija Elina Jouhki on kerännyt syöpätutkimukseen yli 35 000 euroa. Team Elina Jouhkiin kuuluvat triathlonia harrastavat pääministeri Alexander Stubb ja toimittaja Baba Lybeck.

Baba Lybeck:

"Varojen keräämistä aiotaan jatkaa. Mukana on yli 200 triathlonistia."

- Team Elina Jouhki on Syöpäsäätiön nettisivulle perustettavista omista keräyksistä suurin sekä summaltaan että julkisuudeltaan. Uskon, että summa kasvaa muistolahjoituksista vielä muutaman viikon, kertoo Syöpäsäätiön varainhankinnan suunnittelija Carita Åkerblom

Tämäkin Team Elina Jouhkin summa käytetään syöpätutkimukseen ja syöpään sairastuneiden omaisten tukemiseen ja neuvontaan. Viime vuonna Syöpäsäätiö lahjoitti tutkimukseen yli 4,5 miljoonaa euroa ja läheisten tukeen miljoona euroa.

- Varojen keräämistä aiotaan jatkaa, kertoo Baba Lybeck.

Mukana on yli 200 triathlonistia.

- Esimerkiksi viime perjantaina GoExpo-messuilla Polarin osastolla olin polkemassa kuntopyörällä kilometrejä tämän keräyksen hyväksi. Sunnuntaina 29. maaliskuuta järjestämme Elinan muistopyöräilyn Espoossa, Lybeck sanoo.

Syöpäsäätiöiden nettisivulle kuka tahansa voi perustaa keräyksen ja ohjata sinne vaikka merkkipäivälahjansa rahalahjoituksen muodossa. Åkerblomin mukaan Suomeen on rantautumassa maailmalta myös tapa, jolla esimerkiksi maratonille osallistuva kerää sekä itselleen tsemppihenkeä että samalla lahjoituksia syöpätutkimukselle vaikka jokaisesta metristä.

Menestynyt pyöräilijä ja triathlonisti Jouhki kuoli leukemiaan viime viikolla. Kuolemasta kertoivat lauantaina Twitterissä niin pääministeri Stubb kuin toimittaja Lybeck.

Stubb kiitti kaikista yhteisistä hetkistä ja valon tuomisesta elämään. Lybeck twiittasi lyhyesti "Iso kaipaus". 

Jouhki sairastui rintasyöpään vuonna 2012, mutta toipui ja jatkoi menestyksekästä urheilijauraansa, kunnes sairastui leukemiaan vuonna 2013. Jouhki ja hänen triathlonystävänsä päättivät kerätä varoja Syöpäsäätiölle. 

Monet urheilijat käyttivät tämän Team Elina Jouhkin symbolina vaaleanpunaisia polkupyörän vanteita. Sosiaalisen median hashtagit #pinkwheels sekä #teamelinajouhki ovat tulleet tutuiksi myös kuntoilijoille.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.