Syntyykö vientiteollisuuden avaus tänään? Palkankorotus hiertää eniten

Teollisuusliitto pohtii parhaillaan, lähteekö se  lainkaan jatkamaan työmarkkinaneuvotteluja Teknologiateollisuuden kanssa. Ratkaisu on saatava aivan näillä hetkillä, koska neuvottelut on tarkoitus aloittaa iltapäivällä.

Teollisuusliiton tiedotuspäällikkö Pauli Takala kertoi hetki sitten MTV Uutisille, että palkankorotus hiertää eniten.

– Työnantajalla alkaa olla realistinen käsitys siitä, millaisilla korotuksilla sopimus voi syntyä, sanoi Takala.

Ylen saamien tuoreiden tietojen mukaan korotus voisi olla jopa yli kolme prosenttia kahden vuoden sopimuyksella.

Tällaisista luvuista ei ole voitu palkansaajapuolella unelmoidakaan viime vuosina. Kelkka on siis kääntynyt nopeasti kikyn nollalinjan jälkeen.

– Tarkastelemme paraikaa omassa neuvotteluryhmässämme, onko edellytyksiä pyrkiä sopimukseen, kertoi Teollisuusliiton tiedotuspäällikkö Pauli Takala aamupäivällä.

Työantajan asenne ja tavoitteet on syytä puida omassa ryhmässä ensin. 

– Teknologiateollisuus on kyllä ollut hyvinkin realisti palkankorotusten äärellä. Mitään nollalinjaa tai nolla pilkku jotain ei ole edes esitetty, kertoo Takala.

Palkansaajapuolen on päätettävä neuvottelupöytään menosta nopeasti, koska klo 13 olisi tarkoitus aloittaa neuvottelut. Nykyinen sopimus päättyy huomenna tiistaina.

Jos yhteiseen pöytään päädytään tänään, tämä tarkoittaa hyvin todennäköisesti sitä, että uusi sopimus syntyy.

Jos korotus on tuo uumoiltu runsaat kolme prosenttia, se on varsin kova päänavaus ja asettaa Metsäteollisuuden nollalinjavaatimukset jokseenkin outoon valoon.

Lue myös:

    Uusimmat