Synkkiä lukuja – liikennekuolemien määrä kasvoi viime vuoteen verrattuna

Liikenneonnettomuuksien aiheuttamien kuolemien määrä on tänä vuonna ainakin 254. Määrä on yli 10 prosenttia suurempi kuin edellisvuonna.

Liikenneturvan mukaan menehtyneiden määrä on kasvanut selvästi. Tähän mennessä tiedossa on jo 254 ihmisen menehtyminen. Luku on ennakkotietojen mukaan 30 ihmishenkeä suurempi kuin edellisvuonna.

– Liikennekuolemien määrän kääntyminen on huono uutinen. EU:n yhteisenä tavoitteena on liikennekuolemien puolittaminen tämän vuosikymmenen aikana. Sen mukaan Suomessa uhrien määrä saisi olla enintään 136 vuonna 2020, Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen kertoo.

Lasten liikennekuolemat myös nousussa

Valtosen mukaan surullisinta vuoden luvuissa on se, että lapsia menehtyi ainakin 14, kun monena vuotena määrä on jäänyt alle kymmenen.

– Turvavyön ja muiden turvalaitteiden käyttö pelastaisi edelleen monia liikenteessä, Valtonen sanoo.

Loukkaantuneiden määrä laskusuunnassa

Liikenneturvan mukaan vuonna 2014 tieliikenteessä loukkaantui 6705 henkilöä. Nyt näyttäisi siltä, että loukkaantuneiden määrä tänä vuonna vähentynee noin neljällä prosentilla.

– Yhdessä asetettu tavoite liikenneturvallisuuden parantamisesta vaatii jatkuvaa työtä ja sitoutumista turvallisuuden huomioimiseen kaikilla liikenteessä, Valtonen muistuttaa.

Lähde: Liikenneturva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja