Sympaattisesta naapurintytöstä seksipommiksi ja diskokuningattareksi – Kylie Minogue täyttää 50 vuotta

1:00

Australialaistähti Kylie Minogue juhlii tänään 50-vuotissyntymäpäiväänsä. Minogue on muuntautunut 31 vuotta jatkuneella muun muassa cooliksi diskokuningattareksi sekä kantrilaulajaksi.

Katso yllä videolta, miten Kylie on muuttunut 31-vuotisen uransa aikana!

Suursuosioon 1980-luvun lopulla noussut australialaislaulaja Kylie Minogue täyttää tänään maanantaina tasan 50 vuotta.

Kovaa valuuttaa 1980-luvun musiikkibisneksessä olleen Stock, Aitken ja Waterman -tuottajakolmikon suojissa ensimmäisen albuminsa levyttänyt Minogue teki läpimurtonsa The Loco-Motion -cover-hitillä vuonna 1987.

Debyyttialbumi Kylie (1988) mukaan lukien laulaja on julkaissut yhteensä kolmetoista studioalbumia.

Kylie Minogue on niin sanotusti luonut nahkansa uransa aikana moneen kertaan: hän on levyttänyt niin perinteistä kasaripoppia, indie rockia, diskopoppia, koneellisempaa poppia sekä viimeisimmällä albumillaan Golden (2018) myös kantripoppia.

Jo 31 vuotta jatkuneella musiikkiurallaan Minogue on nähty julkisuudessa lyhyt- ja pitkätukkaisena, tummissa ja vaaleissa sekä kiharretuissa että suorissa hiuksissa.

Laulajan tunnetuimpia hittejä 1980-luvulla olivat The Loco-Motionin lisäksi I Should Be So Lucky ja Jason Donovanin kanssa duetoitu Especially For You -balladi. Laulajan suosio hieman hiipui 1990-luvulla, mutta hittejä syntyi silti: muun muassa Confide in Me, Put Yourself in My Place ja isoksi hitiksi noussut, Nick Caven kanssa levytetty duetto Where the Wild Roses Grow menestyivät.

1990-luvun lopulla Minogue kokeili siipiään indie rockin parissa, mutta siirtyi vuosituhannen vaihduttua diskopopin pariin. Pieneksi hitiksi noussut Spinning Around herätti huomiota musiikkivideollaan, jossa laulaja keimaili yökerhossa niukat hotpantsit jalassaan, mutta syksyllä 2001 julkaistu Can’t Get You Out of My Head -megahitti nosti Minoguen jälleen kaikkien tuntemaksi nimeksi.

2000- ja 2010-luvuilla Kylie on nähty julkisuudessa pop-diivana, joka on kiertänyt maailmaa ja konsertoinut Suomessakin useaan otteeseen.

Minogue on tehnyt uraa myös näyttelijänä. 1980-luvun lopulla hän näytteli kotimaassaan saippuasarjassa Neighbours, jonka jälkeen hänet on harvakseltaan erilaisissa elokuvarooleissa.

Vuonna 2005 Minogue oli kiertueella, kun hänellä diagnosoitiin rintasyöpä ja kiertue keskeytyi. Vuoden 2006 lopulla laulaja palasi keikkalavoille hoitojen purtua sairauteen.

Katso alla kuvia Kylie Minoguen uran varrelta!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja