Syksy tulee - onko kotisi valmis?

Haluaisitko päivittää kotisi syksyisiin tunnelmiin, mutta et oikein tiedä miten tekisit sen? Näillä ohjeilla onnistut varmasti.

Voiko olla parempaa kuin peiton alle piiloutuminen, kun ulkona tuulee ja sataa kaatamalla? Kun illat pimenevät ja kaapista on aika kaivaa esiin paksut ulkotamineet, moni haluaa päivittää myös kodin saapuvan syksyn varalle. Nyt on aika kietoa asuntosi pehmeisiin väreihin ja lämpimään tunnelmaan.

Poista aivan ensimmäiseksi kaikki esineet ja tekstiilit, jotka vähänkin muistuttavat sinua kuluneesta kesästä. Vaihda esimerkiksi kevyet ja vaaleat verhosi muhkeisiin materiaaleihin ja päivitä koristetyynysi syksyn väreihin.

Valitse muutama väri, joilla korostat kotisi syksyistä tunnelmaa. Inspiroidu vaikkapa ruskan väreissä hehkuvista lehdistä, pihlajanmarjoista tai ensimmäisistä pakkasaamuista.

Luonto voi myös kirjaimellisesti astua sisään kotiisi. Kerää kauniita syksynlehtiä, tammenterhoja ja pihlajanmarjoja, ja sommittele niistä upeita asetelmia. Myös kurpitsat, raikkaat omenat ja muut syksyiset hedelmät kaunistavat ja luovat tunnelmaa edullisesti.

Syksy tuo luoksemme pimeät ja kylmät illat, joten varustaudu myös niiden varalta. Lämpimät kynttilät ja erilaiset lyhdyt tekevät paljon, joten älä aliarvioi niiden vaikutusta. Jo muutamalla pienellä asetelmalla voit muuttaa koko kotisi ilmeen.

Muista panostaa tunnelmavalaistukseen myös muuten, sillä iltojen pimetessä pienet ja pehmeät valonlähteet toimivat paremmin kuin yksi iso, räikeä lamppu.

Hanki muutama lämmin torkkupeitto olohuoneeseen - syksyn väreissä tietenkin. Ne tekevät huoneesta kodikkaamman ja pehmeään vilttiin on ihana kietoutua syysmyrskyn ulvoessa ulkona. Voit myös kerätä kauniita villasukkia tai lämpimän tossukokoelman koriin sohvan laidalle, jotta kaikkien varpaat pysyvät varmasti lämpimänä.

Sisusta itsellesi aivan oma soppi, jossa voit kylmiä syysiltojasi viettää. Toteuta vaikkapa oma lukunurkkaus, josta löytyy lämmin viltti, hyvä kirja, pehmeät villasukat ja jotain pientä pureskeltavaa, kuten pähkinöitä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja