Mainos

Pariskunta suivaantui potkuista – Helsingin yliopisto menettää puolen miljoonan testamentin

Tunnettu suomalainen tutkijapariskunta on pahastunut Helsingin yliopistolle irtisanomisesta ja pyyhkinyt yliopiston testamentistaan.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Svenska Yle.

Helsingin yliopisto vähentää ensi loppuun mennessä lähes tuhat työpaikkaa. Yksi potkut saaneista on Luonnontieteellisen keskusmuseon intendentti Larry Huldén. Hän olisi päässyt eläkkeelle syyskuussa.  

Potkuista suivaantunut Huldén ja hänen vaimonsa Lena Huldén poistavat yliopiston nyt testamentistaan.

Larry Huldén ei itse halua kommentoida asiaa julkisesti, mutta Lena Huldén myöntää asian Svenska Ylen ja Aamulehden haastattelussa sekä Facebookissa.

– Larry sanottiin tänään irti työsuhteestaan Helsingin yliopistossa. Larry olisi jäänyt eläkkeelle 30.9. Yliopisto säästi noin 3 viikon palkan. Helsingin menetys tulee olemaan noin puoli miljoonaa euroa, Huldén viestitti Facebookissa toissapäivänä.

Testamentti menee toiselle yliopistolle

Lapsettoman pariskunnan suunnitelmissa oli testamentata noin puolen miljoonan euron arvoinen asunto Helsingin yliopistolle. Lena Huldén ei kerro tarkemmin, mille taholle arvokas asunto testamentataan nyt.

Huldénien mukaan testamentin saajaksi merkitään sama ulkomainen yliopisto, jolle he antavat myös kirjakokoelmansa. Yliopiston nimeä ei paljasteta.

Huldénit ovat olleet Helsingin yliopistossa töissä kymmeniä vuosia, Larry Huldén 1960-luvulta asti.

Lena Huldén uskoo, että jos hänen miehelleen olisi puhuttu asiasta ennakkoon, yliopiston kanssa olisi voinut syntyä sopimus. Näin ei kuitenkaan tapahtunut.

Luonnonhistoriallinen museo ei kommentoi

Luonnonhistoriallisen museon johtaja Leif Schulman ei kommentoi Svenska Ylelle yksittäistapausta.

Schulman kertoo kuitenkin Ylelle, että kaikilta jotka ovat täyttäneet 61 vuotta, on kysytty, koska he jäävät eläkkeelle. Ne jotka jäävät eläkkeelle ennen vuoden 2017 loppumista, otetaan huomioon säästötoimissa.

Yliopiston puolustus ei vakuuta Lena Huldéniä. Hän kertoo Facebookissa, että eläkkeestä on kysytty vain yleisessä kaavakkeessa, eikä hänen mieheltään ole asiaa kysytty suoraan. Siksi irtisanominen on loukannut niin syvästi pariskuntaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja