Mainos

Suvi Lindén: Puuttuminen perheemme asioihin loukkaa

MTV3/Päivi Anttikoski/Varpu Helpinen

Arki Kiinasta saadun adoptiolapsen kanssa alkaa Oulussa aamunuudelien keitolla. Tänään ministeri Suvi Lindén oli työpaikallaan Helsingissä, mutta jättää eduskunnan kyselytunnin lapsen takia väliin. Lindénin mukaan adoptiolapsella on aina äiti tai isä luonaan.

Viestintäministeri Suvi Lindén (kok) sanoo suhtautuvansa tyynesti hänen adoptiostaan nousseeseen kohuun, mutta keskustelu on kuitenkin loukannut häntä syvästi.

- Olen halunnut keskittyä Leonooran hoitamiseen enkä halua ottaa kantaa keskusteluun, joka velloo asian ympärillä. Tietysti kun olen jollakin tavalla tätä keskustelua seurannut, toivon sydämessäni, että tämäkin aika olisi käytetty niitten lasten ongelmien pohtimiseen, jotka ihan aidosti jäävät hoitamatta ja jotka ovat huostaanotettuna lastenkodeissa ja sijaisperheissä, varmasti siellä on paljon enemmän ongelmia kuin meidän Leonooran kanssa, ministeri kertoi tänään MTV3:lle myöntämässään haastattelussa.

- Keskustelu on loukannut erittäin paljon. Lähtökohtahan on se, että ihmiset olettavat, etten aio hoitaa lastani kunnolla. Ja kyllä minä tuoreena äitinä sanon, että tämä on minulle tärkeä asia nyt ja tulevaisuudessa, ja Leonoora saa varmasti hyvän kodin.

Lindénin mukaan kansalaiset eivät tiedä, miten asiat hänen perheessään on järjestetty.

- Tytöllä on isä tai äiti seurassaan. Mieheni on sopinut työnantajansa kanssa työaikajärjestelyistä.

Lindén sanoo saaneensa ministerikollegoiltaan vain kannustusta.

- Mutta sen olen nyt huomannut, että työ- ja perhe-elämän yhteensovittaminen on jäänyt juhlapuheiden tasolle.

Ministeri ei ole vielä tehnyt etätyötä

Ministeri Lindén ei ole vielä käyttänyt yhtään etätyöpäivää Oulussa, sillä hän on ollut vuosilomalla.

Tuore adoptioäiti Suvi Lindén esitteli lapsensa kuvaa politiikantoimittaja Päivi Anttikoskelle.

- On sovittu, että kahden kuukauden aikana voin kotoa lukea sähköpostia eli lukea valmisteluun tulevia asioita ja ohjeistaa eli aika paljon samanlaista työtä, mitä teen täällä ministeriössä työpöytäni ääressä.

Lindén vakuuttaa olevansa paikalla Helsingissä silloin, kun asiat niin vaativat. Tänään Lindén ei aio kuitenkaan osallistua eduskunnan kyselytunnille.

- Tulimme kotiin Suomeen viikko sitten, tänään on poikkeus. Tarkoitus on osallistua eduskunnan kyselytunneille, valtioneuvoston kokouksiin, presidentinesittelyihin, ministerikokouksiin, eli kaikkeen, mihin vaaditaan ministerin läsnäoloa.

Joulukuun alkupuolella Lindén aikoo siirtyä takaisin kokopäiväiseksi Helsinki-ministeriksi.

"Pysyvää puolen vuoden kotona oloa ei tarvita"

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk) erosi äitiyslomansa ajaksi väliaikaisesti ministerin tehtävästä. Lindénin mukaan myös hän mietti väliaikaista eroa.

- Mietimme perheessä kaikkia vaihtoehtoja. Ottaen huomioon, että tyttäremme on 4,5-vuotias, päätimme, että pysyvää puolen vuoden kotona oloaikaa ei tarvita. Perheessä yhdessä järjestämme asiat niin, että lapsi varmasti saa hyvän, turvallisen ja laadukkaan hoidon, Lindén vakuuttaa.

Lindénin mukaan hän on saanut kannustusta niiltä tutuilta ja oululaisilta.

Arki on lähtenyt sujumaan Oulussa hyvin.

- Aamulla noustaan aikaisin Leonooran kanssa ja keitetään aamunuudelit ja puetaan ja harjataan hampaat, niin kuin jokaisessa perheessä tehdään.

Lindénin mukaan tyttö ei vielä osaa suomea, mutta "tulemme mainiosti toimeen".

- Koko ajan yritämme opetella sanoja. Ehkä äidin suurin tuska on siinä, että kun lapsi puhuu eikä aina heti tule ymmärretyksi. Mutta tyttö on reipas ja aktiivinen eikä välitä siitä, ettei äiti ymmärrä. Elekieli ja käytännön toimet kertovat, mitä lapsi haluaa.

Lapsi menee päiväkotiin lähiaikoina

Lindén aikoo laittaa lapsensa päiväkotiin lähiaikoina.

- Lasten kanssa oleminen on hyvin tärkeää. Serkuista on jo tullut tärkeitä kavereita ja tuossa iässä lapsi oppii parhaiten leikkimällä ja kun kyse on lähes viisivuotiaasta tytöstä, se on varmaan hänenkin kohdallaan se tapa, jolla suomalaiseen yhteiskuntaan sopeudutaan ja kieltä opitaan ja päästään samalle tasolle suomalaisten lasten kanssa kehityksessä, Lindén kertoi MTV3:lle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.