Mainos

Suuronnettomuus oli lähellä koulubussiturmassa Vihdissä

Hiekoittamattomalla, jäisellä ja märällä tiellä poikittain mennyt koulubussi oli vähällä joutua suuronnettomuuteen tänä aamuna Vihdissä. Bussissa oli koulumatkallaan 20 lasta.

Onnettomuuspaikka oli mäenkumpareen päällä jyrkässä mutkassa, jossa tienpinta oli kalteva. Hiljaisella vauhdilla ajaneen bussin peräpää valahti ojaan, ja keula ulottui tien yli toiselle puolelle estäen koko liikenteen. Paikalle tulleet kaksi henkilöautoa väistivät ajamalla pusikkoon. Kukaan ei loukkaantunut.

Onnettomuus tapahtui puoli yhdeksän aikaan Vihdin ja Vihtijärven välisellä tiellä Herrakunnassa. Lohjan pelastuslaitoksen palomestarin Ahti Nauskan mukaan liukkauden torjunta oli jäänyt kohteessa tekemättä, vaikka paikkakuntalaiset ovat valittaneet asiasta. Nauskan mukaan tien kunnostamattomuutta kuvasi se, että onnettomuuden jälkeen kohteeseen saapunut hiekoitusauto jäi mäkeen kiinni. Auto oli pulassa annettuaan tilaa hälytysajossa olleelle palomestarille.

- Nyt se tuolta pakittaa paikan päälle ja hiekoittaa itselleen tietä, että pääsee liikkumaan, Nauska naurahti.

Bussi pääsi jatkamaan matkaansa kouluun oppilaiden kanssa noin tunnin odottelun jälkeen.

Tutkijat huolissaan koulukuljetuksista

Onnettomuustutkintakeskus pitää huolestuttavana ilmiönä sitä, että koulukuljetuksissa on viime aikoina sattunut onnettomuuksia.

- Koulukyydin koko turvapaketin on oltava kunnossa: auton lisäksi myös tien on oltava turvallinen, korostaa johtava tutkija Kai Valonen.

Helmikuun alkupuolella yli 30:tä koululaista kuljettanut linja-auto suistui tieltä ja törmäsi puuhun Karjaalla Länsi-Uudellamaalla. Lähes kaikki koulubussissa olleet vietiin sairaalaan tarkastettaviksi. Suurin osa uhreista selvisi pienillä vammoilla.

Karjaan turmapaikalla nopeusrajoitus oli 50 kilometriä tunnissa ja tienpinta liukas.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.