Suurmoskeijahanke lisännyt kirkosta eroamisia – "rasistisia purkauksia"

Evankelis-luterilaisen kirkon rooli Helsinkiin kaavaillun suurmoskeijan tukijana on lisännyt kirkosta eroamisia.

Eroakirkosta.fi-palvelussa eroajia oli esimerkiksi eilen noin kaksi kertaa tavallista päivää enemmän.

Palvelun tiedottaja Petri Karisma kertoo, että perusteluissa eroajat ovat kritisoineet islamia ja tiettyjä kansanryhmiä hyvin vahvasti ja jopa rasistiseen sävyyn.

– Aikamoisia purkauksia sieltä tulee. Se on tietysti se, että kun kirkko on ollut tässä mukana jollain tavalla ja tukenut sitä.  Ihmiset selkeästi, ainakin osa, ovat hyvin voimakkaasti islam-vastaisia, eivätkä halua Suomeen minkäänlaista islamia.

Suurmoskeijasta kerrottiin jo keväällä. Viime viikolla Yle kertoi, että Bahrainin kuningashuone olisi osallistumassa hankkeen rahoitukseen. Ylen mukaan Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokuksen lisäksi suurmoskeijaa ja sen taustalle perustettavaa säätiötä valmistelevat Suomen muslimiliitto sekä Suomen musliminaiset. Suurmoskeijalle etsitään tonttia Helsingistä.

Karisman mukaan kirkosta eroamiseen ei tarvita nykyään välttämättä kuin pieni sysäys.

– Kirkko on eräällä tavalla joutunut kierteeseen. Se on päässyt valokeilaan tästä asiasta ja tekee jotakin sellaista, mistä ihmiset eivät pidä. Ihmisten nykyinen kytkös kirkkoon ja uskontoon on niin lievä. Sitä vaan kuulutaan johonkin; se ei ole niin kuin mielen tasolla se kuuluminen, ja kun jostain kohtaa riemastus tulee, niin erotaan.

Petri Karisma arvioi, että kuluvasta heinäkuusta tulee kaikkien aikojen toiseksi vilkkain kirkosta eroamiskuukausi.

Toissakesän ennätys johtui Päivi Räsäsen (kd.) kommenteista Suomen lain ja Raamatun suhteesta.

Lue myös:

    Uusimmat