Mainos

Suurlähettiläs: Suomalaisten surma-alue Brasilian levottominta kolkkaa

Suomen Brasilian suurlähettilään Jari Luodon mukaan alue, jolla kolme suomalaista on saanut surmansa, on yksi maan rauhattomimmista.

– Koillis-Brasiliassa tällaiset rikokset ovat valitettavan yleisiä, voi sanoa, että se on levottominta kolkkaa Brasiliassa, Luoto toteaa.

– Siinä mielessä nämä brasilialaiset suurkaupungit, Rio de Janeiro ja Sao Paulo ovat rauhoittuneet, niissä rikosluvut ovat kääntyneet viimeisten vuosien aikana laskuun. Vastaavasti sitten taas Koillis-Brasiliassa tilanne on kehittynyt ehkä vähän huonompaan suuntaan.

Luodon mukaan maassa ei kuitenkaan tapahdu usein hyökkäyksiä turisteja kohtaan

– Tällaista ei voi sanoa. Se on niin, että nämä suomalaistenkin turistivirrat suuntautuvat enemmän ehkä muille alueille Brasiliaan, jolloin tällainen väkivallan uhriksi joutuminen ei ole mitenkään yleistä.

Suomeen toimitettu kopiot kolmesta passista

Ulkoministeriön saamien tietojen mukaan surmatut suomalaiset ovat iältään noin 60-70-vuotiaita. Uhrien henkilöllisyyttä ei ole kuitenkaan vielä vahvistettu.

– Paikallinen poliisi on toimittanut Suomen ulkoministeriölle kopiot kolmesta suomalaisesta passista, joiden epäillään kuuluvan näille surmansa saaneille. Mutta tässä vaiheessa me joudumme odottamaan tämän asian virallista vahvistumista.

Ulkoministeriö ei voinut ottaa kantaa vielä myöskään siihen, asuvatko passin haltijat Suomessa vai Brasiliassa.

Ulkoministeriön saamien tietojen mukaan surmissa on käytetty ampuma-asetta. Brasilian poliisi epäilee vahvasti suomalaisten joutuneen rikoksen uhriksi.

Ruumiit löydettiin eilen aamulla, mutta poliisi ei ole antanut tarkkaa tietoa siitä, milloin surmat ovat tapahtuneet.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.