Suurimmalla osalla ekaluokkalaisista jo kännykkä

Ekaluokkalaisista 80 prosentilla, ja tokaluokkalaisista 90 prosentilla on oma kännykkä.

Useimmissa perheissä ekaluokkalainen saa oman kännykän, koska vanhemmat haluavat että heillä on päivän aikana mahdollisuus saada yhteys lapseen ja lapsella vanhempiin.

7-vuotias Touko kertoo saaneensa ennen koulun alkua syntymäpäivälahjaksi kamerakännykän.

– Kännykkä on joskus mukana. En tee sillään muuta kuin että äiti soittaa välillä minulle tai minun pitää soittaa äitille, kertoo Touko.

Kännykät häiritsevät koulunkäyntiä

Kännykät häiritsevät osin jo oppitunteja, sillä opettajat joutuvat kilpailemaan oppilaiden huomiosta kameroilla, peleillä ja nettiyhteyksillä varustettujen kännyköiden kanssa. Tämän vuoksi monet koulut ovatkin kehittäneet omat kännykkäsääntönsä, joilla suitsitaan oppilaiden kännykänkäyttöä.

– Osa opettajista ottaa heti päivän alussa oppilaiden kännykät laatikkoon, ja sieltä ne saa päivän lopuksi. Tämä on yksi keino, jos puhumalla ja säännöillä saada kännykänkäyttöä tunneilla kuriin, kertoo nuorisotyön suunnittelija Liisa Toukonen Mannerheimin lastensuojeluliitosta :

Joissakin kouluissa kännykkäkulttuuriin kuuluu, että puhelimista katkaistaan oppituntien ajaksi virta tai kännykät pidetään repuissa.

Katso MLL:n nuorisotyön suunnittelijan Liisa Toukosen kommentit:

Lue myös:

    Uusimmat