Mainos

Suuri taideväärennösjuttu käräjillä – Syyttäjä: Kiertelevät taidekauppiaat huijasivat yli miljoonan

Pirkanmaan käräjäoikeudessa on luettu syytteet suuressa taideväärennösjutussa.

Syyttäjän mukaan väärennettyä taidetta on väitetty aidoiksi teoksiksi ja myyty ammattimaisesti vuosien ajan ympäri Suomea. Väärennettyjen taulujen joukossa on muun muassa Ellen Thesleffin, Helena Schjerfbeckin, Akseli Gallen-Kallelan ja Pekka Halosen teoksia.

Syyttäjän mukaan rikoshyödyn määrä nousee yli miljoonaan euroon. Syytettyjä on seitsemän ja asianomistajia, eli väärennösten uhreja, yli 30.

Jutussa on myös niin kutsuttu Helsingin-haara, josta odotetaan tuomiota myöhemmin tänä vuonna.

Yli miljoona

Ympäri Suomea kierrelleet taidekauppiaat ovat huijanneet asiakkailta väärennetyillä tauluilla yli miljoona euroa, syyttäjä sanoo.

Syyttäjän mukaan väärennöksiä kaupattiin vuosina 2008–2014 ympäri Suomea Muoniosta Helsinkiin. Tutkinnassa poliisi takavarikoi epäillyiltä 184 taulua, joista 165 todettiin väärennöksiksi.

Vähintään viisi vuotta vankeutta

Syyttäjän mukaan rikoshyödyn määrä nousee yli miljoonaan euroon. Syytettyjä on seitsemän ja asianomistajia, eli väärennösten uhreja, yli 30. Asianomistajien joukossa on yksityishenkilöitä ja yrityksiä.

Jutussa on nostettu kymmeniä syytteitä muun muassa useista törkeistä petoksista. Syyttäjä vaatii päätekijäksi katsotulle miehelle vähintään viiden vuoden vankeusrangaistusta. Myös kolmelle muulle syytetylle vaaditaan ehdottomia vankeusrangaistuksia.

Yhteensä noin parikymmentä vastaajaa on syytteessä muun muassa törkeistä petoksista. Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.