Kaksi kuoli räjähdyksessä teollisuusalueella Saksassa, viisi ihmistä edelleen kateissa

1:09
Ainakin yksi kuollut räjähdyksessä vaarallisen jätteen käsittelykeskuksessa Saksassa – tältä onnettomuuspaikalla näyttää

Saksan Leverkusenissa ainakin kaksi ihmistä on kuollut teollisuusalueella sattuneessa suuressa räjähdyksessä tiistaina.

Viisi ihmistä oli kateissa räjähdyksen jäljiltä vielä tiistaina illalla.

Räjähdyksessä loukkaantui ainakin 31 ihmistä, joista yksi kriittisesti, kertoo Leverkusenin Chempark-teollisuusalueella toimiva yritys Currenta. 

 – Kadonneiden etsintä jatkuu täyttä vauhtia. Valitettavasti toiveet heidät löytämisestään elossa ovat hupenemassa, sanoi Chemparkin johtaja Lars Friedrich tiistaina illalla.

Onnettomuudessa kuolleet ja loukkaantuneet olivat Chemparkin työntekijöitä.

Kemianteollisuuden yritysten keskittymässä Saksan länsiosassa räjähti noin kello 10.40 Suomen aikaa toistaiseksi tuntemattomasta syystä.

Viranomaiset kehottivat lähiseudun asukkaita pysymään sisätiloissa ja pitämään ikkunat ja ovet kiinni, kun räjähdysalueelta alkoi levitä valtava musta savupylväs.

Suositus purettiin iltaan mennessä.Useita valtateitä suljettiin räjähdyksen jälkeen.

Currenta ilmoitti, että räjähdys tapahtui Bürrigin alueella jätteenpolttolaitoksessa, joka sijaitsee erillään varsinaisesta teollisuuspuistosta. Chemparkissa on lukuisia kemianteollisuuden yrityksiä.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan räjähdys näyttää tapahtuneen vaarallisten jätteiden polttolaitoksessa.

Tulipalo liuottimien varastosäiliössä

Kaupungin virkamiehet kertoivat, että räjähdys johti liuottimien varastosäiliön tulipaloon, jonka sammuttaminen kesti useita tunteja.

Paikalle lähetettiin suuri määrä palomiehiä ja poliiseja. Lähellä sijaitsevan Kölnin pelastuslaitos kutsuttiin sammutusavuksi Leverkuseniin.

Paikalle hälytettiin myös terveydenhuollon asiantuntijoita siltä varalta, että räjähdyksen ja palon synnyttämä savu aiheuttaisi terveysriskin.

Currenta kertoo Twitterissä, ettei sillä ole tietoa räjähdyksen syystä. Räjähdys ei sen mukaan ole kuitenkaan tapahtunut ”yrityksen ydinalueella”, vaan Leverkusenissa sijaitsevan polttolaitoksen ja kaatopaikan alueella.

Bildin mukaan yhtiön säiliötilan siirtopiste palaa. Tulipalo saattaa levitä takana olevaan rakennukseen, jossa säilytetään tulenarkoja liuottimia.

Leverkusen sijaitsee Nordrhein-Westfalen osavaltiossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja